Magyarok ünnepe a folyó partján

Árpád-kori gúnyába bújt harcosok, kézművesek, borászok várták szombaton a hatodik Rába-parti Magyar Ünnepre érkezőket. A nagy hőség ellenére sokan voltak kíváncsiak a programokra.

Bajdó Bettina

Már csütörtök délután elkezdődtek az idei magyar ünnep programjai. A szervezők először a gyerekeket szólították meg, őket próbálták érdekes előadásokkal a színház csalogatni.

- A körmendi Kaszt előadásában láthatták a gyerekek a Piroska és a farkas című előadást - meséli Köbli József főszervező, a Rába-parti Fórum Egyesület elnöke. - Nyolcadik osztályos korig ingyen mehettek színházba a gyerekek, s szerencsére idén már több mint 130-an jöttek el megnézni az előadást. Ez nemcsak azért jó, mert másfél órára kikapcsolódhatnak a gyerekek, hanem azért is, mert így játszva megtanulhatják, hogyan kell viselkedni a színházban. S hogy még jobban bevonjuk a gyereket a programokba, idén rajpályázatot hirdettünk nekik. Arra kértük őket, hogy rajzolják le, mi jut eszükbe a Rábáról. Rengeteg rajz érkezett, ezeket ki is állítottuk a folyó partján. Nekem az egyik kedvencem az, amelyiken a kis alkotó magyar és osztrák zászlót rajzolt a folyó mellé, s belecsempészte a rajzába Körmend színeit, a pirosat és a feketét is.


A főszervező hozzáteszi, hogy a rendezvény négy napja alatt próbáltak olyan programokat szervezni, melyek között minden korosztály megtalálja a magának valót.

- A gyerekeket lovas kocsikázás, motorcsónakozás, Árpád-kori tábor, íjászat, fakardozás, valamint állatsimogató várja - sorolja a főszervező. - Ezeken kívül vannak kézműves foglalkozások, s interaktív játékok is. Amíg a gyerekek a játékokkal lefoglalják magukat, addig a szülők a borudvarban pihenheti ki fáradalmaikat. Itt nemcsak szőlőből készült nedűket kóstolhatnak meg, hanem van például langalló, házi rétes és kürtős kalács is. Esténkét koncertekkel kedveskedünk a vendégeknek, a péntek esti Ismerős Arcok koncerten például 1500-an jelentek meg.


Szombat este a P-Mobil lép színpadra, a nemzeti rocksátorban pedig a Romantikus Erőszak ad koncertet.
A programok vasárnap is folytatódnak, kézműves foglalkozásokkal, Rába-völgyi nótaszóval, este pedig Kárpátia koncerttel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!