MalacTour: 62 disznót zsúfoltak a kocsiba

Újfent lebukott egy olyan autós Borsod megyében, akinek teherautójában étlen-szomjan összezsúfolva, soktucatnyi sertést találtak.

MTI

Ebben a hónapban nem ez volt az első eset; a rendőrök maguk között MalacTournak nevezik ezeket a szállítmányokat, a sofőr ellen ezúttal is állatkínzás miatt indult eljárás.

Az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy kisteherautókban összezsúfolt sertéseket szállítottak Magyarországon keresztül Lengyelországból Romániába, minden esetben állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség - közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elmúlt időszakban szinte mindennap fennakadt egy-két kisteherautó a járőrök hálójában, ez idáig öt jármű rakterében leltek fel állatokat szinte egymásra hányva, takarmány és víz nélkül.
 
Legutóbb, április 13-án az éjszakai órákban Szikszó belterületén állítottak meg a járőrök egy kívülről is túlsúlyosnak látszó kisteherautót, a ponyva alatt, a raktérben, annak megosztásával, alul és felül 62 sertést találtak összezsúfolva.  Korábban, és ezúttal sem tudott állatorvosi igazolást felmutatni a külföldi sofőr, miként az állatok beszerzéséről sem volt papírja. 
 
A rendőrség most is állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Hasonló ügyben már három ítélet született. A bíróság mindegyik esetben 3 hónap szabadságvesztésre ítélte a külföldi állampolgárokat, a büntetés végrehajtását pedig egy évre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!