Már lehet közlekedni a felújított Sárvár-Sitke útszakaszon

Megindulhatott a forgalom a Sárvár-Sitke között útvonal felújított szakaszán. A forgalom e térségben egyre nagyobb, így indokolt volt a jelentős pénzekbe kerülő beruházás.

Kozma Gábor

Mint ismert, több mint 1 milliárd forint juthat a rossz minőségű mellékutak megújítására. Illetve már csak feltételes módban, hiszen egy hír szerint a szaktárca takarékoskodni kényszerül. Ezt azt jelentheti, hogy hatvankilenc kilométeren át törölnék a beruházásokat. Ezek között több vasi szakasz is szerepel, a megtakarított összeg százmilliókra rúghat.

- Mennyiben érintheti a spórolás a már elkezdett beruházásokat, közte a Sárvár-Sitke közötti útszakasz azon részét, amely egy veszélyes kanyart, bukkanót, illetve emelkedőt hivatott kiváltani? - érdeklődtünk.

A választ a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs csoportvezetője, Pécsi Norbert Sándor adta meg.
 
- A sitkei útkorrekció a Pápa-Sárvár összekötő út egykilométeres szakaszának uniós forrásból való felújításának keretében valósul meg. A munkák kivitelezője a Colas Út Zrt. A kivitelezés ez év júniusában kezdődött. A korrekcióra azért van szükség, mert a szakaszon található ívet a balesetek elkerülése miatt módosítani kellett. A beavatkozás költsége bruttó 143 millió forint. A munkák megkezdésekor terelő utat kellett építeni, mivel a pályaszint süllyesztése csak így volt kivitelezhető. A kivitelezés jelenlegi stádiumában a járművek már az új nyomvonalon közlekedhetnek, miközben folyik a terelőút elbontása - hallottuk.

Vagyis ezt a beruházást  nem érinti a spórolás. Az új szakaszon hátra van még a kopóréteg beépítése, burkolatjel-festés, tábla elhelyezés,  valamint egyéb befejező munkák. A szakasz tehát továbbra is munkaterület, így a közlekedők részéről fokozott óvatosság szükséges, amelyre jelzőtáblák figyelmeztetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!