Márciusban teljes útzár lesz a 86-os elkerülőn a Perint-hídnál

Halaszthatatlanná vált a 86-os főút elekerülő szakaszán a Perint-híd rendbetétele, a munka a múlt hét végén elkezdődött. A korszerűsítés becsült összege tízmillió forint.

Varga Nóra

Vasárnap néhány órára lezárták a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai a  86-os főút elkerülő szakaszán lévő Perint-hidat, amelyen óriási kátyúk  tátongtak.  

Czap Attila, a társaság hídmérnöke elmondta, hogy lemarták a szétesett  burkolatrészt, ezért  most egy ideig  a híd vasbeton szerkezetén  haladhat a forgalom. Március végén, április közepén készülhet el véglegesen  a munka, mert addig nem lehet  melegaszfalttal dolgozni, a téli kátyúzó hideg aszfalt  pedig nem jelent megoldást a problémára. 

Közben kiderült, hogy a híd szigetelése is tönkrement, s a felújítással együtt ezt is ki kell cserélni.  

Czap Attila hozzátette: a hídszerkezet állapota és teherbírása egyaránt kiváló. A márciusi munkálatok ideje alatt néhány napos teljes  útzárra kell számítaniuk a közlekedőknek, a kamionforgalmat Kám felé, a  személyautókat pedig az Újvilág utca  felé terelik majd. A hídmérnök úgy  véli, hogy  mintegy tízmillió forintba kerül a híd rendbetétele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!