Megállította a vonatot a járőr - Vasúti átjáróban ment tönkre a teherautó

Sikerült időben megállnia annak a vonatnak, amely előtt meghibásodott egy teherautó a vasúti átjáróban a főváros X. kerületében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán a honlapján.

MTI

A baleset elkerülése egy szolgálatban lévő rendőrnek köszönhető, aki a sínek mentén a közeledő vonat felé futott és jelezte a vonatvezetőnek, hogy állítsa meg a szerelvényt. Az eset során személyi sérülés nem történt - írta a BRFK. 

A teherautó műszaki hiba miatt állt le a X. kerületi Tündérfürt és Régi vámsor utca kereszteződésénél lévő vasúti átjáróban kedden. Önmagában balesetveszélyes volt, hogy a piros fényjelzés ellenére a vasúti átjáró félsorompója nem tudott lecsukódni, mivel a teherautó a sorompókar alá szorult.

A kerületi rendőrkapitányság járőre ezt észlelve azonnal értesítette a MÁV-ot, majd a közeledő vonatot figyelmeztetve elhárította a balesetveszélyt.

A teherautót egy másik gépkocsi segítségével távolították el a vasúti sínpályáról. Így a vasúti és a közúti forgalom rövid időn belül helyreállt - olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!