Megdöbbentő videó: menekülnek a tűzoltók a száguldó pályakocsi elől

Split, Zágráb - A július 24-én történt horvátországi vonatbaleset után egy órával érkező pályakocsi kisiklásának durva felvételei.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Mint arról már beszámoltunk, július 24-én vonatbaleset történt Horvátországban, Zágráb és Split közötti vasútvonalon. A Zágrábból Splitbe tartó személyvonat pénteken siklott ki a Split melletti hegyvidéken. A vonat egy lejtőn gyorsulni és inogni kezdett, nem tudott fékezni, majd kisiklott. A szűk szurdok szikláinak köszönhetően nem zuhant a közeli, több száz méter mély szakadékba. A balesetben hat ember életét vesztette, 55-en megsérültek. 
Az első jelentések szerint a sínekre permetezett gyomírtó szertől vált csúszóssá a sínpár, nyolc embert vettek őrízetbe a hatóságok.

A tragédia után egy órával a baleset helyszínére küldtek egy pályafenntartó kocsit, amely ugyanott kisiklott, mert szintén nem tudott fékezni. A sérültekért küldött vonat kereke is megcsúszott, ezért nem érkezhetett meg a tragédia helyszínére. A három eset azonnal a gyomirtóra terelte a hatóságok gyanúját. Sík terepen egy tesztszerelvénnyel vizsgálták a fékek viselkedését, és ez a vonat is csúszott, miután a sínekre rávitték a gyomirtó permetet.

A horvát RTL tette közzé felvételét, amelyen a mentők és tűzoltók menekülnek az elszabadult, sebesen száguldó darus pályafenntartó kocsi elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!