Megint felbontják az utat a Zanati úti aluljárónál

Hétfőn délután elkezdődtek a csatornahálózat felújítási munkálatai a Zanati úton. Március végéig lezárásokra, korlátozásra kell számítaniuk az autósoknak.

Bajdó Bettina

Hompasz Gyula, a Vasivíz Zrt. főmérnöke elmondta, hogy a hosszú távú biztonságos víz- és csatornaszolgáltatás érdekében álltak neki a szennyvízcsatorna- és vízvezeték rekonstrukciójának a Zanati úton az aluljáró és a Selmec utca közötti szakaszon.

- Rossz állapotban van a csatorna, félő, hogy bármikor beszakadhat az út - folytatta a főmérnök -, emiatt halaszthatatlanná vált, hogy elkezdjük a munkát. - Több szempontból is veszélyes, ha beszakad az út. Ez a szakasz forgalmas része a városnak, így egy esetleges beszakadásból akár baleset is lehet. Továbbá, ha a rendszer eldugul, a víz visszaduzzad, s elönti a pincéket. A régi csatorna betonból készült, ezt most béléses technikával felújítjuk. Ez annyit jelent, hogy műanyaggal kibéleljük a csatornát, a köztes részekbe pedig betont injektálunk. Ez ötven évig biztonságos lesz.

Hompasz Gyula hozzátette, hogy a felújítással egy időben valamennyi víznyelőt és bekötővezetéket is kicserélik. A szennyvízcsatorna rekonstrukció mellett négy helyen - a Sas, a Szövő, a Nyitra és a Puskás Tivadar utcákban - az ivóvíz gerincvezeték rekonstrukció is zajlik.

A Vasivíz Zrt. a lakosság megértését és türelmét kéri a munkálatok ideje alatt. Az érintett útszakaszon útszűkületre, forgalomkorlátozásra kell számítani, de egy sávon mindkét irányban biztosított lesz a közlekedés. A munkálatokat a lehető leggyorsabban próbálják elvégezni, ám ez függ az időjárástól is. Az ígéretek szerint a felújítás ideje alatt zavartalan lesz a szolgáltatás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!