Megizzadt a Liverpool a Debrecen ellen - írják az angol lapok

Liverpool - A Liverpool-Debrecen szerdai labdarúgó Bajnokok Ligája csoportmérkőzést követően az angol lapok egybehangzó véleménye szerint a magyar csapat ellen alaposan megszenvedett a sorozat ötszörös győztese, amely az 1-0-lal 100. alkalommal diadalmaskodott a legrangosabb európai kupasorozatban.

MTI

A The Independent tudósítása "Kuyt mentette meg a Vörösöket" címmel olvasható, a cikk írója szerint a Debrecen kemény ellenfél volt, Rafael Benítez szavait idézve ez azonban korántsem volt meglepő, hiszen ha egy kiscsapat eljut a BL-ig, az foggal-körömmel harcol. A lap szerint a magyarok az első félidőben Czvitkovics Péter lövésénél jártak a legközelebb a gólhoz.

A The Sun szintén a győztes gólt szerző Kuytot élteti és továbbra is remek húzásnak tartja Beníteztől - aki 300. liverpooli mérkőzésén ült a kispadon -, hogy befejező csatárként számít a holland válogatott támadóra.
 
A Daily Star szerint "Kuyt szárnyalt, ám a többi liverpooli sztár nem tudott csillogni", míg a Daily Mirror hasábjain ez olvasható: "Kuyt mentette meg az európai jubileumot". Utóbbi napilap, egyedüliként a magyar játékosokat is osztályozta, amiből kiderült, hogy a két csapat között valóban kis különbség.

 A Daily Mirror osztályzatai:
 FC Liverpool: Pepe Reina 7 - Glen Johnson 6, Jamie Carragher 7, Martin Skrtel 6, Emiliano Insúa 6 - Josszi Benajun 6 (Javier Mascherano, 88.), Steven Gerrard 7, Lucas Leiva 6, Albert Riera 6 (Ryan Babel, 80.) - Dirk Kuyt 8 (Fábio Aurélio, 90.), Fernando Torres 7
    
 Debrecen: Vukasin Poleksic 7 - Bodnár László 6, Komlósi Ádám 7, Mészáros Norbert 7, Fodor Marcell 6 - Luís Ramos 6 (Laczkó Zsolt, 67.) - Czvitkovics Péter 6, Kiss Zoltán 5, Leandro 7, Szakály Péter 6 (Feczesin Róbert, 79.)- Adamo Coulibaly 6
A cserejátékosok nem kaptak osztályzatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!