Megkezdte a felkészülést a Haladás (videóval, képgalériával)

Szombathely - Andorka és Tóth Norbert távozik, Balassának az akadémián ajánlottak állást, Vöröst Taskentbe hívják, Pölöskeyt vinné a Fradi, az ajkai Pákai és a gyirmóti Laki a Haladás kívánságlistáján. De még az is lehet, hogy Drogba öccse Hali-játékos lesz. Megkezdék a felkészülést a zöld-fehérek labdarúgói a 2009/2010-es futballidényre.

Pum András

Ma délelőtt 11 órakor megkezdte a felkészülést a 2009/2010-es szezonra a Szombathelyi Haladás együttese. Az első tréningről hiányzott a munkába csak hétfőn bekapcsolódó Rózsa Dániel, Kuttor Attila, Tóth Péter, Molnár Balázs, Kenesei Krisztián és Sipos Norbert. Civilben ott volt viszont az edzésen a Diósgyőr ellen súlyos sérülést szenvedett Kovács Zsolt. A játékos érdeklődésünkre elmondta, hogy a három héttel ezelőtti operáció remekül sikerült, igaz utána akadt némi kompikáció a sebgyógyulással kapcsolatban. Kovács hamarosan elkezdheti a fizikoterápiás terápiát és a gyógytornát is. A középpályás reményei szerint a tavaszi felkészülést már százszázalékos erőállapotban dolgozhatja végig. A pályán közben a bemelegítés után a keret egyik fele narancssárga trikót húzott, és megkezdődhetett a kétkapus játék. Új játékos nem volt az első foglalkozáson. A többiekkel együtt edzett Vörös Péter is, aki a tervek szerint június14. és 18. között Üzbegisztánban vett volna részt próbajátékon, kiderült, hogy a tesztelés nem marad el, a középpályás június 21-én utazik. 



Kovács István (fehérben) és Ugrai harca a labdáért, szemből Vörös

A galériához katt a képekre, vagy ide!

- Rövidke nyári szabadságon vagyunk túl, remélem a játékosok kipihenték magukat a két és fél hét alatt - felelte érdeklődésünkre Csertői Aurél, a csapat vezetőedzője. - Az első három nap rávezető edzéseket tartok, majd jövő héttől a többi játékossal kiegészülve már százszázalékos erőbedobással készülünk. Óriási megtiszteltetés, hogy a nemzetközi kupában indulhatunk, ahol nem lehet más célunk, mint hogy minél több meccset megnyerjünk. Ami a bajnokságot illeti: az életben nehezebb valamit elérni, mint megtartani, így ránk is igaz ez a mondás. Legyünk realisták, az elmúlt szezonban 150 százalékot nyújtottunk, ezt nem könnyű felülmúlni. Ennek ellenére nem adjuk alább, jövőre is szeretnén jó eredménnyel kirukkolni - függetlenül attól, hogy sikerül-e erősítenünk vagy sem. Három játékost szeretnénk igazolni, majd meglátjuk, hogy ez sikerül-e.



Farkas Márk a minap kapott profi szerződést a klubtól

- A gyirmóti Laki Balázst és az ajkai Pákai Gergőt szeretnénk Szombathelyre csábítani, de mivel mindkettőjüket érvényes szerződés köti klubjukhoz, így ez nem lesz egyszerû vállalkozás - jelezte Tóth Miklós, a Haladás klubmenedzsere. - Simon Ádám kölcsönadása június 30-án lejár, szeretnénk ha a továbbiakba is nálunk futballozna majd. Ami Nagy Gábort illeti: az MTK nem kevés pénzt kér a kölcsönadásért, ráadásul mi végleg szeretnénk őt megvásárolni. Az általunk kölcsönadott Pölöskey Pétert az FTC megvenné, míg Hujber Gábort és Burkus Mátét valószínûleg ismét máshol tölti a következő évet. Az utóbbi időben a különböző menedzserek elárasztottak minket nevekkel, így az e-mailes postafiókomban közel félszáz, főleg külföldi játékos neve lapul. Érdekesség, hogy köztük van a Chelsea-ben futballozó Didier Drogba öccse is, bár, hogy pontosan melyik testvére, azt bevallom nem tudom... Balassa Péter lejáró szerződését nem hosszabbítjuk meg, megköszöntük neki, amit a Haladásért tett, az Illés Akadémián számítunk a szolgálataira. Andorkára és Tóth Norberre pedig ahogy korábban már jeleztük, nem tart igényt a szakmai stáb.



Az akadémista Udvardi (balról) és Kovács István nyújtás közben

Fotók: Garai Antal "Atom"

A Haladás június 24-én, 18 órai kezdettel az ukrán első ligás Karpati Lvovval játszik edzőmeccset, majd június 27-én szombaton 17 órakor  a szlovák első osztályú Besztercebánya (Banska Bystrica) látogat a Rohonci útra. Július 2-án pedig már Európa Liga meccset vív a csapat.

Videó a felkészülésről és rövid interjú Csertői Auréllal:

Mindent a Haladásról: hírek, beszámolók, aktualitások!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!