Meglepetés az MSZP listáján

A 2006-os választásokhoz képest több helyen változik a vasi szocialista képviselőjelöltek csapata.

Angyal László

Ugyan a  formális döntés, az MSZP december 12-én tartandó kongresszusának jóváhagyása még hátra van, de kész a jövő országgyűlési választásokon egyéniben induló vasi szocialista jelöltek listája. 

Információink szerint a 2006-os csapathoz képest több helyen is lesz változás. Talán sokak számára  meglepetés Oroszvári Péter indulása, ám ő a Societas, a párt ifjúsági szervezetének alelnöke. A szombathelyi közgyűlésben politizáló szombathelyi fiatalember  az  5-ös választókerületben,  az őrségi-hegyháti körzetben méreti meg magát.  

Egyébként ez az a  körzet, ahol hagyományosan nem helybeli  jelöltje van a pártnak:  korábban dr. Pusztai Gyula, legutóbb Márkus Imre gyűjtötte be a baloldali szavazatokat.  

Két régi jelölttel vágnak neki  a választásnak a  szocialisták: a  kőszegi 3-asban Rába László, a sárvári 4-esben Szabó Lajos indul. 

Szombathelyen  viszont két új jelöltje van a pártnak. Az 1-esben dr. Ipkovich György polgármester, míg a 2-es ben dr. Nemény András, az MSZP megyei elnöke  lép a politikai ringbe a voksokért.

A 2006-os választási eredmények az egyéni körzetekben (vastgon szedve a győztesek)

 

Az 1-es és 2-es körzet 1. fordulós eredményei:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!