Megrángatták és odébb lökték az Albacomp edzőjét az Arena Savariában - fotósorozat

Szombathely - Péntek este a legjobb négy közé jutott a Falco az Albacomp ellen a férfi kosárlabda-bajnokságban, a mérkőzés azonban még mindig téma. A kiélezett csatában elszabadultak az indulatok, és egy vitatott ítélet utáni tumultusban egy biztonsági ember ellökte a fehérváriak szakmai igazgatóját, Peter Stahl-t. Az eset bekerült a jegyzőkönyvbe is, vasárnap pedig nyilatkozatokkal folytatódott az ügy.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Horváth Zoltán és Rubin Doyne "összecsapásával" kezdődött minden, a két játékos komoly inzultusba keveredett egymással.  A Falco hivatalos oldalán olvasható tudósítás szerint a következő módon:  

"A második  negyed elején Doyne belerúgott a földön fekvő Horváth Zoltánba, a FALCO játékosa törlesztett, mindketten sportszerűtlen faultot kaptak. Ezt követően kisebb rendbontás alakult ki a nézőtéren, és a kispadok is erősen vitatták az ítélet jogosságát. Ekkor a bírók a két edzőnek technikait adtak, a pályára berohanó Stahlt pedig fellökte egy biztonsági ember. Az Albacomp ekkor Halm Rolland ügyvezető utasítására levonult a pályáról. A kényszerszünet nem tartott sokáig, öt perc után folytatódott a játék."

Az esetről a sportlap vasárnapi kiadásának nyilatkozó Gráczer György, a Falco ügyvezetője azt mondta, a fehérvári csapat azért tért vissza a pályára, mert garantálta a biztonságukat. A szakmai igazgató afférját nem látta, és csak a videófelvétel megtekintése után tud érdemben hozzászólni az esethez.

Mint az várható volt, a dolog nem maradt ennyiben, az Albacomp portálja szerint a klub hivatalosan rögzíttette a történteket a jegyzőkönyvben. Az ügy vasárnap folytatódott, ekkor a Nemzeti Sport megszólaltatta Peter Stahlt, az Albacomp szakmai igazgatóját és Marton Zoltánt, a Falcót biztosító cég vezetőjét.

- Az egyik biztonsági ember megragadta a zakómat, és meglökött, én pedig elveszítettem az egyensúlyomat, és odaestem a kispadhoz. Pályafutásom során ilyen sosem történt még velem, sokkot is kaptam. Fel sem foghatom, hogyan lehet a biztonsági személyzetnek arra joga, hogy az ellenfél egyik vezetőjével ezt tegye. Ez is bizonyítja, a magyar csarnokokban a biztonság nem létezik - emlékezett vissza az esetre Peter Stahl.

Marton Zoltán szerint a szakmai igazgató provokálta a biztonsági embert, olvasható a Nemzeti Sportban:

- Információim szerint Peter Stahl a Horváth Zoltán és Jara Rubin Doyne közötti csetepaté után rohant be a pályára, és elkezdte lökdösni az egyik emberünket. Tudni kell, hogy a biztonságiaknak az a feladatuk, hogy ne engedjenek be senkit a pályára - legyen bár csapatvezető, edző vagy szurkoló.  Az említett esetben a pályára betóduló szurkolókkal voltak elfoglalva, és mivel Stahl is a páylára rohant, a nagy kavarodásban egyik biztonsági emberünk meglökte, így ő a székre esett. Szerintem Peter Stahl erősen rájátszott az esetre, és provokálta az emberünket.

Az Albacomp hivatalos oldalán az alábbi módon reagált minderre:

"Sporthoz méltatlan, botrányos körülmények között zajlott az utolsó Falco-Albacomp mérkőzés a rájátszásban. A hazaiak képtelenek voltak megvédeni a vendégkispadot, a mögötte ülő fehérvári hozzátartozókat, vezetőket a szombathelyi "szurkolók" folyamatos verbális inzultusaitól - de ez szinte már fel sem tűnik, sajnos nem egy csarnokban előforduló jelenség. Az azonban példa nélküli, hogy a pályán (!) biztonsági őr (!!) lökdösse a vendégcsapat vezetőedzőjét, a berohanó szurkolók pedig következmény nélkül folytathassák addigi ténykedésüket.
Az Albacomp természetesen visszautasítja, hogy a szakmai igazgatóját ért inzultus után még őt tegyék felelőssé. "

Kollégánk képgalériát készített  mérkőzésről, a fotókon megörökítette a vitát és levonulást kiváltó mozdulatsort is.


Peter Stahl  reklamált a játékvezetőnél a Horváth-Doyne összecsapás miatt...


A zsüriasztalnál is vitatkoztak a felek...


Peter Stahl zakóját megragadta egy biztonsági ember...


Majd visszahúzta a szakmai igazgatót...


És arrébb tessékelte...


Majd pedig az Albacomp levonult a pályáról, az előtérben világos ingben Halm Roland ügyvezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!