Megszűnik a körmendi strandkosár-bajnokság

Körmend - A szervezők sajtótájékoztatón jelentették be, hogy megszűnik a 13 nyarat megélt körmendi strandkosárlabda-bajnokság.

Tóth Gábor

Az országosan is egyedülálló strandkosárlabda-bajnokság 1994. szeptember 3-án indult útjára. Azóta 13 nyarat színesített a rendezvény a körmendi kosárlabdázás bölcsőjének számító legendás Rába-parti pályán - a torna ötlete Györkös Imre fejéből pattant ki. A másfél évtized alatt nemzetközivé nőtte ki magát az esemény, amelyen sok-sok lelkes hazai és hatá-ron túli kosaras mellett női és férfi válogatottak is pályára léptek, tekintélyes sztárvendégek emelték a színvonalat. Az elmúlt év nyarán már elmaradt a rendezvény, elsősorban a főszervező és ötletgazda Györkös Imre megnövekedett munkahelyi elfoglaltsága miatt. A megszokott színvonal megtartásához nem jutott elég idő és energia, hiszen a szervezés egy egész év munkája volt minden alkalommal. A szervezőgárda az elkövetkező években sem kívánta egy bizonyos színvonal alatt megrendezni a tornát, ezért inkább véget vetett a legendás sorozatnak. Sokan sokat tettek a strandkosár sikeréért - a segítségért, a támogatásért köszönetüket fejezték ki a szervezők. Ugyanakkor azt ma is sajnálják, hogy a város nem tekintette sajátjának és támogatásra méltónak a strandkosárlabdát - amely így is megélt 13 alkalmat.

Ám valamikor, egyszer talán újra útjára indul a labda a Rába partján...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!