Megszűnik az áldatlan helyzet a buszállomáson

Sárvár - Szeptember közepén kezdődött, s várhatóan a jövő év tavaszra fejeződik be Sárváron az autóbusz-pályaudvar uniós támogatással megvalósuló rekonstrukciója.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A délelőtti órákban egy idős ember igyekszik a sárvári buszállomásra. Bükre utazna,  ám látván, hogy ott néhány, a régi épület bontását végző munkáson kívül más nincs, tanácstalanná válik. Egy arra járó hölgy igazítja útba: a kis közön át, menjen ki a vasútállomásra, onnan indulnak a felújítás ideje alatt a buszok.

Amint azt  dr. Dénes Tibortól,  Sárvár polgármesterétől megtudtuk, várhatóan a jövő tavaszig lesz ez így. A rekonstrukcióhoz Új Magyarország Fejlesztési Terv csaknem 90 millió forintos támogatást nyújt, s a költségek 15 százalékát, mint a terület tulajdonosa, a városi önkormányzat biztosítja. A buszpályaudvar használója, a Vasi Volán szakmai irányítással vesz részt a munkában, amelynek eredményeként megújul az épület, csakúgy a környezet.

Ez a beruházás egyrészt az utasok, illetve a buszpályaudvaron dolgozók számára teremt majd megfelelő feltételeket, de nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy már nem volt éppen a város ékessége a rossz állapotban lévő objektum. A polgármester elmondta, felmerült annak a lehetősége, hogy új helyen, a vasútállomás térségében új buszpályaudvart építsenek.

A vizsgálat során kiderült, ott ehhez nincs elegendő terület, s egyelőre nem indokolja a Volán és a MÁV közötti kapcsolat sem. Az elmúlt időszakban a főutca nagy forgalma miatt okozott gondokat a buszpályaudvarról a kihajtás.

A polgármester úgy véli, az elkerülő út újabb szakaszának átadásával csökkenni fog a városon átmenő forgalom, így nem okoz majd nehézséget az autóbuszok közlekedése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!