Megszúrták a megyei rendőrfőkapitányt

A rendőrök, tűzoltók közül kevesen, a mentők és kórházi dolgozók közül többen adatják be maguknak az influenza elleni szérumot. A védőoltást a Vas megyei rendőrfőkapitány, dr. Halmosi Zsolt is megkapta.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A rendőrök és közalkalmazottak közül 250-300-an döntöttek az oltás beadatás mellett. A H1N1 elleni és egyidejűleg a hagyományos vakcinát is a főkapitányság központi rendelőjében kapják meg, a vidéki kapitányságok dolgozóit munkahelyükön oltják be. A védőoltást a megyei rendőrfőkapitány, dr. Halmosi Zsolt is beadatta.

A szombathelyi tűzoltóságon kevesen adatják be maguknak az ingyenes H1N1 elleni oltást. A  szezonális oltást is  megkaphatják, inkább ezt kérik a hivatásosok.

Megkezdték az Országos Mentőszolgálat állományába tartozók beoltását is az új influenzavírus elleni készítménnyel. Dr. Puskás Tivadar, az Országos Mentőszolgálat Nyugat-Dunántúli Regionális Mentőszervezetének regionális orvosigazgatója is túl van a védőoltás beadatásán. - Először a kivonuló mentődolgozókat oltják be  - hangsúlyozta.   - A legfontosabb, hogy  akik közvetlen kapcsolatba kerülhetnek influenzás betegekkel, elsők között kapják meg a szérumot. - emelte ki.

A Markusovszky kórházban is elkezdték már beadni az oltásokat, tudtuk meg dr. Káldy Zoltán stratégiai és minőségirányítási igazgatótól, aki az elsők között kapta meg a vakcinát.   Nemcsak a kórházi dolgozók kapnak ingyen a szérumból, hanem a bent fekvő krónikus betegek is. Az első körben H1N1 elleni vakcinából 200-at, a hagyományos influenza elleni oltóanyagból  300-at rendeltünk, de lesz utánrendelés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!