Megtámadott motoros: azonosította a verekedőket

További két embert gyanúsított meg a rendőrség a hétfő este Csongrádon történt balesetet követő bántalmazás miatt; az ügyben így már csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével is gyanúsítják a feltételezett elkövetőket.

MTI

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a nyomozás során megállapították, hogy a balesetet követő bántalmazásban hárman vettek részt, így a korábban már előállított 46 éves férfi mellett csütörtökön egy 32 éves helybeli férfit és egy ugyancsak helybeli 32 éves nőt is gyanúsítottként hallgattak ki.
   
A rendőrség korábbi közlése szerint hétfő este egy segédmotorral haladó fiatalember későn vette észre, hogy egy hatéves kislány átmegy előtte biciklijével, ezért összeütköztek. A balesetben egyikük sem sérült meg, a gyermek közelben tartózkodó rokonai azonban rátámadtak a férfira és bántalmazták. A sértett menekülni próbált, de közben több fogát kiverték a támadói.
   
A rendőrség az ügyben, súlyos testi sértés bűntette mellett, most már csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével is gyanúsítja a feltételezett elkövetőket.
   
Magyarországon az elmúlt években több hasonló eset történt, legutóbbi február 2-án Baktalórántházán. A legtragikusabb önbíráskodási ügy 2006. október 15-én a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán volt, ahol egy feltételezett gázolás miatt több ember agyonverte Szögi Lajos tanárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!