Megújuló utak Szombathelyen

Összesen kilenc helyszínen kezdenek út, járda, vagy éppen buszmegálló felújításába Szombathelyen. A munka várhatóan nyáron kezdődik.

Prófusz Péter

Sokan panaszkodnak a város útjainak, járdáinak állapotára. Nos, nekik jó hírrel szolgálhatunk, ugyanis a megyeszékhely közgyűlésének döntése alapján több utca, járda és gyalogátkelőhely újul meg az idei évben. A város egy új utat is tervez: a Selyemrét és az Ipari utat kötnék össze.

Aszfaltburkolatos, szerkezetcserés felújítást végeznek majd  a Kismezei, a Hosszú, valamint a Szedresbe vezető utcában. Utóbbi helyen a közvilágítást is kiépítenék. Felújítják továbbá az ezen utcákat szegélyező járdákat is.
Teljes szerkezetcserét hajtanak végre az Erdősi, a Csúszka, továbbá a Bethlen Gábor utcában. A járdákat e három helyen is felújítják.

Javítják, illetve felújítják  a 11-es Huszár úti járdákat,  gyalogátkelőhelyeket és a buszmegállót. Felújítják a gyöngyöshermáni gyógyszertár melletti gyalogjárda egy szakaszát, és ugyanitt gyalogátkelőhelyet is kiépítenek.
A fenti utcák, járdák, gyalogátkelőhelyek felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárást e hónapban írják ki, és ennek eredményétől függően, várhatóan nyár elején kezdődnek el a munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!