Megyei közgyűlés - Támogatják a kórház fejlesztési pályázatát

Ünnepi hangulatban kezdődött pénteken a Vas megyei közgyűlés, ahol később több nehéz kérdésben is döntenie kellett a testületnek.

Erős D. Zoltán

Napirend előtt  Benkő Sándor  lapunk fotórovatának vezetője értékelte a megyei önkormányzat fotópályázatának  eredményét.  Elmondta, tavalyhoz  képest  több pályázó  küldött be  nagyobb számban  és  jobb minőségben   képeket. A legkiválóbb alkotásokat beküldők  a közgyűlésen vehették át  az elismeréseket. 

Másfél évtizede működik  Zalaegerszegen a szívcentrum. Ebből az alkalomból a vasi közgyűlés elismerő oklevelet adományozott  a Zala Megyei Kórház Szívsebészeti Osztályának, a  korábbi osztályvezetőnek, dr. Papp Lajos szívsebész  professzornak.  Míg  dr. Alotti Nasri  címzetes egyetemi tanár, osztályvezető-főorvos a  megyei közgyűlés elnöke emlékérmét vehette át.

A közgyűlés a megyei  Markusovszky kórház  tevékenységének  értékelése kapcsán elfogadott egy állásfoglalást, amelyben  felhívják a kormányfő és a szaktárca  vezetőjének a figyelmét az intézmény működési problémáira.  A testület döntött arról, hogy 1,5 milliárd forint végleges forrás átadásával segíti a kórház tervezett  fejlesztési   projektjét.

Ezt a döntést az ülésen jelenlévő  főorvosi kar  tagjai  felállva, tapssal  köszönték meg. Az első szavazásnál még nem  kapta meg a szükséges  arányú  támogatást az az  előterjesztés, amely a szűkreszavott költségvetési keretek miatt  több mint 100 megyei intézményi dolgozó  elbocsátását  irányozta  elő. Később azonban elnöki kezdeményezésre  ismét napirendre  tűzték a kérdést, ekkor már  22-en támogatták a kényszerű megszorítást, 2-en mondtak erre nemet, míg 11-en tartózkodtak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!