Meleg augusztusban reménykednek a szabadtéri fürdők üzemeltetői

A szeszélyes időjárás nem kedvez azoknak a fürdőknek, amelyekben csak szabadtéri medencék vannak. Az üzemeltetők már csak az augusztusi jó időben bízhatnak.

Nagy Ildikó

Hiába volt kedden jó idő, a szombathelyi Tófürdőben nem kellett közelharcot vívni a  helyért.

- Jó néhány meleg napnak el kell telnie ahhoz, hogy az emberek kijöjennek a Tófürdőre - mondja Tóth Gábor, a SZOVA Zrt. üzemeltetési vezetője. A Tófürdő befogadókapacitása 3 ezer fő, telt háznak az idén csupán két júliusi hétvégén örülhetettek.

A fürdő négy medencéjében az idei szezonban 33-34 ezer ember mártózott meg, ahhoz, hogy a tavalyi eredményt produkálni tudják, meleg augusztusra lenne szükség.

- Borgátán két melegvizes és egy úszómedence várja a fürdőzőket - tudjuk meg Huszár Zoltánné fürdővezetőtől, aki elárulja, hogy az 1500 főt befogadó létesítmény idei legjobb napján 800 vendég hűsölt náluk. Áprilistól június végéig főleg osztrák, német vendégeik voltak, júliustól a magyar családok is előszeretettel  látogatják a létesítményt.

- A gyenge május és június után júliusban  megjött a jó idő, ám a 400 fő befogadására alkalmas mesteri fürdőben csak egyetlen hétvégén tehették volna ki a Megtelt táblát - mondja Parádi József, a Mesteri Termál Kft. ügyvezetője.

A két medencével rendelkező fürdő vendégeinek jó része a kempingben tartózkodó osztrák és német nyugdíjasok közül kerül ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!