Michael Schumacher és Jean Todt meglátogatták Budapesten Felipe Massát

Budapest - Budapestre érkezett, hogy meglátogassa a kórházban fekvő Felipe Massát szombaton a hétszeres világbajnok Michael Schumacher és a Forma-1-es Ferrari korábbi csapatfőnöke, Jean Todt.

MTI

Elsőként, késő délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöki posztjára pályázó francia szakember ment az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) Pap Károly utcai épületébe, hogy beszéljen a brazil pilótával, aki a Magyar Nagydíj egy héttel ezelőtti időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet. Todt kedden már egyszer meglátogatta a 28 éves versenyzőt.
    
A német szupersztár dél után néhány perccel landolt Ferihegyen, ahonnan közvetlenül a kórházhoz hajtott, saját kezűleg vezetve egy piros Alfa Romeót. Az ÁEK előtt várakozó riporterekkel nem beszélt, hanem egyenesen bement az épületbe.
    
"Jó, hogy láthattam Felipét, őszintén szólva nagyon meglepődtem, milyen kiváló kondícióban van ahhoz képest, hogy csupán egy hete volt a balesete" - nyilatkozta honlapján a hétszeres világbajnok. "Az első tesztelés után egy kis izomlázam van. Aztán majd meglátjuk, mit hoznak a következő napok." 
    
Schumacher pénteken Mugellóban kezdte meg a felkészülést a Forma-1-es beugrásra, a Massát helyettesítő, 2006-ban visszavonult, 40 éves német pilóta 67 kört tett meg az istálló 2007-es autójával a mugellói pályán.
    
Massát hétfőn magángéppel szállítják haza Sao Paulóba.



A hétszeres Forma-1-es világbajnok, Michael Schumacher gépkocsijába készül beszálni a Szent István téren, miután sétát a Belvárosban. A német autóversenyző előzőleg meglátogatta az Állami Egészségügyi Központban (ÁEK), közismert nevén Honvéd Kórházban, Felipe Massát, a Ferrari brazil autóversenyzőjét, aki a Magyar Nagydíj július 25-i időmérőjén sérült meg súlyosan. Michael Schumacher július 29-én jelentette be, hogy a Ferrari kérésének eleget téve, felépüléséig helyettesíti az idei szezonból hátralévő  futamokon Massát. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!