Milánóban rendőrt gázoló férfit fogtak el Magyarországon

Magyarországon bukkantak rá arra a német állampolgárra, aki a hét közepén Milánóban gázolt halálra egy szolgálatban lévő rendőrt.

MTI

Az olasz hatóságok szombaton adtak ki fényképes elfogatóparancsot a 24 éves német állampolgár ellen, aki a gyanú szerint csütörtökön Milánóban elgázolta a rendőrt.   

A körözöttet a fénykép alapján az egyik magyar határrendész abban a férfiban vélte felismerni, akit pénteken azért nem engedtek kilépni Magyarország területéről, mert nem a saját okmányaival akarta igazolni magát - mondta Nyíkos Tamás a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mint kiderült, hozzátartozóival illegálisan lépett Magyarország területére, majd a kilépéskor 17 éves testvére irataival akarta igazolni magát, ezért a kunfehértói őrzött nevelőotthonban helyezték el - fűzte hozzá a sajtószóvivő.

Az elfogatóparancshoz csatolt fénykép alapján felismert férfit az ujjlenyomata alapján beazonosították. A hatóságok előtt több néven ismert férfit őrizetbe vették, bíróság elé állítják, majd megkezdődik a kiadatási eljárás - közölte a sajtószóvivő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!