Milliós nyereményt ígért a telefonkártyáért a csaló

VN - Megint beindultak a telefonos csalók, tudtuk meg egy csehimindszenti olvasónktól. Elmondása szerint a hívó álnéven egy neves telefontársaság vezetőjeként mutatkozik be.

Benedek Bálint

Letiltott (nem látható, tehát ellenőrizhetetlen) telefonszámról telefonál. Azt állítja, hogy az ügyfelet kisorsolták, milliós nyeremény üti a markát, amennyiben vásárol három telefonfeltöltő kártyát, ezek számsorait majd bediktálja neki az azonosítás végett, és később jönnek a nyereménnyel. Arra aztán sokáig várhatnának. 

A csalás módja nem új, most azonban megint többeket megpróbálnak behúzni ebbe a csőbe. A rejtélyes telefonáló valószínűleg ezzel a módszerrel tölti fel a saját mobiltelefonját. 

A kommunikáció hangneme nagyon meggyőző, bár az ajánlat gyanús. Az esetet bejelentő olvasónk attól tart, hogy az emberek megörülnek a nyeremény ígéretének, bedőlnek a csalónak, aztán futhatnak a pénzük után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!