Milliót ért a masszázs: számlalottón nyert az év óvónője

<b>Gyöngyösfalu, Budapest</b> - Egymillió forintot nyert a számlalottón egy szombathelyi óvónő. <em>Anger Zsuzsannát</em> egy masszőr ismerőse beszélte rá, hogy küldje be a nyereményjátékra a tőle kapott számlát.

Nagy Ildikó

Anger Zsuzsinak még soha nem pottyant az ölébe nyeremény. Bár igaz, ami igaz: egyszer, évekkel ezelőtt ő lett Az év óvónője, ám azt az elismerést nem a szerencsének, hanem  saját magának,  a munkájának köszönhette. 

Most azonban úgy tűnik, Fortuna is a szombathelyi lány mellé szegődött, hiszen a Tiszta haszon elnevezésű program második, március eleji sorsolásán az ő nevét is  kidobta a számítógép, így most egymillió forint nyereménynek örülhet.

A harmincöt éves Zsuzsa hat éve Budapesten él, a Normafánál, egy magánóvodában dolgozik. A Kanizsai gimnáziumban érettségizett, az óvónőképző főiskolát Budapesten végezte, dolgozott Pecölben, a szombathelyi MÁV-óvodában, aztán amikor ez utóbbit végleg bezárták, a fővárosban keresett magának munkát.  

Zsuzsa gyakran hazalátogat szombathelyi szüleihez, és olyankor a család jó ismerősét, a masszőzként és pedikűrösként dolgozó Benczik Gábornét, Rózsit házhoz hívják egy kis kényeztetésre. 

Így volt ez nemrégiben: a masszírozás végén Rózsika beszélte rá Zsuzsát, hogy ne nyugtát, hanem számlát kérjen, és azt küldje be a nyereményjátékra. A lány  bár soha, sehol nem szokott számlát kérni, ezúttal megfogadta a tanácsot, és  a számla sorszámát, a vállalkozó adószámát és a saját telefonszámát bepötyögte a számítógépbe, és interneten keresztül beküldte a megadott címre. 

Az óvodában mindig kikapcsolja a mobiltelefonját, így március eleji munkanap végén csak azt látta, hogy aznap több nem fogadott hívása is volt egy számára ismeretlen telefonszámról. Akkor még nem hívta vissza a számot, ám másnap, amikor már SMS-ben is kapott értesítést, el kezdett gondolkodni, mi  lehet az a Tiszta haszon program. 

Akkor felhívta a telefonszámot, és igencsak megörült, amikor közölték vele, hogy egymillió forintot nyert. Persze a nagy izgalom még hátravolt: a számlát ugyanis  amit be kell mutatni a nyeremény átvétele előtt Szombathelyen hagyta. 

Telefonon hívta a szüleit, akik a család  legnagyobb örömére az egyik,  névnapjára kapott könyvben megtalálták a számlát.



Zsuzsa, másik kilenc szerencsés társával múlt pénteken a Miniszterelnöki Hivatalban vehette át a nyereményről tanúskodó oklevelet. 

És hogy mit kezd az egymillió forinttal a budapesti albérletben élő fiatal  nő? Azt mondja, ahhoz túl sok ez a pénz, hogy ruhákra és más apróságokra költse, ahhoz pedig kevés, hogy komolyabb dolgot  lakást, autót  vegyen belőle. Így egy bankban dolgozó barátnőjét kérte meg, hogy keressen számára olyan befektetést, amely fialtatja az egymilliót. 

A számlát kiállító vállalkozót gyöngyösfalui otthonában kerestük fel. Benczik Gáborné, Rózsi évekig  a kereskedelemben dolgozott, ám tavalyelőtt gondolt egy merészet, és beiratkozott egy masszőr és egy pedikűrös tanfolyamra. 

Először azt gondolta, hogy ha csak a férjét meg a három fiát masszírozza, már akkor is megtérül a befektetett pénz és munka. Tavaly azonban vállalkozói igazolványt váltott, és egy nardai fodrászatban bérelt helyiséget. Azt mondja, nagyon örült, amikor Zsuzsi közölte vele a jó hírt. 



A gyöngyösfalui  masszőz-pedikűrös is lelkes számlalottó-játékos Fotó: Horváth Csaba

Végre egy nyertes, akit én is ismerek mondja, és elárulja, hogy ő maga is megszállott számlagyűjtögető: január    eleje óta ő a Tiszta haszon program élő propagandistája. 

Minden kuncsaftját próbálja rábeszélni, hogy küldje be a tőle kapott számlát. Igaz, a legtöbben csak legyintenek a javaslatára, számlát nem kérnek, és a nyugtát is többnyire otthagyják nála. Talán, mert nem bíznak a szerencséjükben, teszi hozzá. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!