Mindszenty-emléktáblát avattak Körmenden

Körmend - Szentmisén emlékeztek meg szombaton Mindszenty József elítélésének hatvanadik évfordulójáról Körmend-Horvátnádalján, és emléktáblát állítottak a bíboros tiszteletére.

MTI

A horvátnádaljai templomkertben felavatott, a bíboros portréjával díszített égetett kerámia emléktábla a Szegények Orvosa Körmendért Alapítvány ("Fidelitate et caritate") és a Mindszenty Társaság kezdeményezésére készült.

Az ünnepségen Juhász Juditnak, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettesének a Mindszenty Társaság emlékérmét adta át Lezsák Sándor, a társaság ügyvezetője.

Elismerésre méltó az az életút és szellemiség, amelyet Juhász Judit a Magyar Katolikus Rádió vezetőjeként és korábban kormányszóvivőként képvisel - fogalmazott Soós Viktor Attila, a Mindszenty Társaság titkára az emlékérem átadását követően. Példamutató a több mint öt éve egyházi fenntartású intézményként, állami támogatás nélkül működő rádiónak a hit és a kultúra területén betöltött tevékenysége és szolgálata - fűzte hozzá.

A társaság évente három alkalommal ad át emlékérmet azoknak, akik életútjukkal, tevékenységükkel és szellemiségükkel kapcsolódnak a Vas megyében született Mindszenty Józsefhez.

Mindszenty Józsefet koncepciós per végén 1949. februári 8-án  ítélték életfogytig tartó fegyházra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!