Miniszterelnök-kereső: a szombati futam Gráftól Gyurcsány lemondásáig

Szombaton is keresgélte miniszterelnök-jelöltjét az MSZP országos elnöksége. Gráffal indult a nap, és este fél hétre már nem Gyurcsány Ferenc volt a szocialisták elnöke. Kormányfő-kandidátus több is akadt: Bokros nem vállalta, Gráf József nem tudott róla, hogy jelölték, Bajnai neve viszont makacsul tartotta magát egész nap. Estére beszállt Kiss Péter és Szekeres Imre is. A nap végén a szocialisták abban maradtak, hogy folytatják.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vége a frakcióülésnek. Bajnairól kellett volna egyeztetnie a MSZP és az SZDSZ vezetésének. Vasárnap megint nekifutnak. Találjunk már miniszterelnököt, magyar szappanopera, sokadik rész 22:50

Véget ért a szocialisták frakcióülése szombat este 10 óra után.  Az ülésen sem Gyurcsány Ferenc, sem Bajnai Gordon nem volt jelen. A frakcióülésen részt vevő több mint száz képviselő az MTI információi szerint arra várt, hogy az MSZP és az SZDSZ vezetése egyeztessen Bajnai Gordon gazdasági miniszter kormányfő-jelöltségéről, de ez egyelőre nem történt meg.
 
A Képviselői Irodaházat sorra hagyták el a résztvevők, de nyilatkozni senki nem akart a helyszínen várakozó újságíróknak. Lendvai Ildikó frakcióvezető mindössze annyit mondott, hogy a tárgyalások befejezése után nyilatkozik majd, és arra sem kívánt válaszolni, hogy vasárnap lesz-e  hivatalos egyeztetés.  Az MTI értesülése szerint vasárnap délelőtt ülésezik az SZDSZ ügyvivői testülete és frakciója, délután pedig a szocialisták képviselőcsoportja ül össze újra.

A képviselők távozásakor épület előtt 10-20 tüntető hangoskodott, velük szemben ugyanennyi rendőr sorakozott fel.

Frakcióülést tart az MSZP-frakció, az SZDSZ egyeztet. A NOL szerint szerint Bajnai lesz a megoldás 21:45

Az SZDSZ vezetői kora este óta tárgyaltak a párt székházában. A megbeszélésen részt vett Fodor Gábor pártelnök, Kóka János frakcióvezető, Horn Gábor kampányfőnök, Magyar Bálint, Pető Iván és Bőhm András országgyűlési képviselő és Szent-Iványi István, az országos tanács elnöke.  Győri Krisztina, az SZDSZ sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: szombaton már nem tartanak egyeztetést a szocialistákkal, vasárnap viszont összeül a párt ügyvivői testülete és frakciója.
Az MSZP frakcióülésről egyelőre nem szivárgott ki semmi. A Népszabadság Online elemzést és háttérinformációkat közölt a szombati történtekről és megállapította, Gyurcsánynak az volt a forgatókönyve, hogy nem volt forgatókönyve.

Gyurcsány benyújtotta lemondását a pártelnökségről, tüntetők nem engedik békében takarodni. A jelöltről azt mondta, lesz jelölt. Most a frakció ülésezik - állítólag Szekeres, Kiss és Bajnai a választék 19:10

Benyújtotta lemondását Gyurcsány Ferenc a pártelnöki posztról szombaton.  A kormányfő az MSZP elnökségi üléséről távozóban erősítette meg a hírt az MTI-nek, hozzáfűzve: a jövő heti kongresszuson új elnököt választ a párt. Gyurcsány Ferencet 10-20 tüntető árpádsávos zászlókkal, pfujolással és kiabálással fogadta, ezért nem tudott az épület előtt beszállni autójába. A Jókai utcában mintegy 50 rendőr áll sorfalat az úttest két oldalán.
 
A miniszterelnök arról nem nyilatkozott, hogy Bajnai Gordon lesz-e a kormányfőjelölt, de azt mondta, biztosítani tudják a többséget az új jelölt megválasztásához.   A kormányfő  azt mondta az MTI-nek: "meg tudom erősíteni, benyújtottam a lemondásomat, jövő hét végén új elnököt fog választani a Magyar Szocialista Párt" - közölte Gyurcsány Ferenc.  A kormányfő hozzátette: elkezdődik szerinte "egy nagyon tempós, jó időszak". Remélem, hogy sikeres is lesz - tette hozzá a kormányfő.  Szavai szerint konzultálniuk kell  még másokkal, egymással.  Hangsúlyozta: a következő 12 órában ki fog derülni, ki a jelölt.  
 
Az MSZP Jókai utcai székházából távozó elnökségi tagok nem nyilatkoztak az újságíróknak.

A képviselők folyamatosan érkeznek a szocialista frakció ülésére a Képviselői Irodaházba, ahol tovább egyeztetnek a kialakult helyzetről. Érkezésekor egyik vezető politikus sem kívánt nyilatkozni. Az MTI információi szerint továbbra is három lehetséges jelöltről egyeztethet a frakció esti ülésén: Szekeres Imréről, Kiss Péterről és Bajnai Gordonról.
 
A Képviselői Irodaházba nemrég megérkezett Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője is, aki nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy részt vesz-e az MSZP frakcióülésén.

Megszólal Szíjjártó is, és Szili Katalin szemével látja a világot, amikor kijelenti: a szocialisták lejáratják Magyarországot. 17:57

A Fidesz szerint a szocialisták nem csak saját magukat, hanem egész Magyarországot lejáratják és nevetségessé teszik, a legnagyobb ellenzéki párt továbbra is új választások kiírásában látja a megoldást  - jelentette ki Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.

A mai nap szánalmas és látványos kudarca újabb  bizonyítéka annak, hogy ez így nem mehet tovább - mondta a politikus.  Szerinte amit az MSZP művelt az elmúlt napokban, az nem csak a szocialista pártot, hanem egész Magyarországot lejáratja, így ezek után nem csodálkozhatunk azon, ha Magyarországra nem csak elrettentő példaként hivatkoznak világszerte, hanem nevetség tárgyává is teszik.  Szijjártó Péter úgy vélte, hogy a szombati nap eseményei is azt bizonyítják, hogy az MSZP összeroppant a kormányzás súlya alatt, és véglegesen alkalmatlanná vált arra, hogy kormányt adjon az országnak. A Fidesz szóvivője szerint az is jól látszik: a szocialisták rettegnek attól, hogy az emberek választáson mondjanak véleményt az ország jövőjéről. 

Közben megünneplik az Ellenzéki Kerekasztal huszadik születésnapját. Fodor szerint normális, hogy a belpolitikai helyzet egyre fokozódik 17:35

A felfokozott izgalom egy ilyen helyzetben, amikor a miniszterelnök távozik és hamarosan egy új kerül a helyére, természetes egy demokráciában - mondta az Ellenzéki Kerekasztal 20. születésnapi rendezvényén a fővárosi  Erzsébet téri Gödör Klubban Fodor Gábor.A szabad demokraták elnöke megjegyezte: a kialakult helyzetet is meg fogják oldani. Habár annak még nem látszik a vége, de a megoldás véleménye szerint Magyarország erősségét fogja bizonyítani.  
 
A rendszerváltást és az Ellenzéki Kerekasztal működését Fodor Gábor az elmúlt két évtized legnagyszerűbb pillanataiként jellemezte. Megjegyezte, az igaz, hogy sok mai vita is onnan eredeztethető, de a piacgazdaság és a demokrácia akkor jött létre Magyarországon. Az Ellenzéki Kerekasztal egyik legnagyobb érdemeként azt emelte ki, hogy az ellenzék egységesen tudott fellépni a pártállammal szemben. A húsz évvel ezelőtti és a jelenlegi helyzetet összehasonlítva azt mondta, volt közös jövőkép: demokráciát és korlátok nélküli szabad választásokat akartak. Hozzátette: ma ez a jövőkép széttöredezettebbnek látszik.  

Még mindig egyeztetnek, az MTI felfedezi Bajnai Gordont az épületben. A miniszter, ha nem vigyáz, még a végén jelölt lesz. Tukacs változatlan egyeztetésről beszélt 16:55

Kiss Péter, az MSZP alelnöke a párt elnökségi üléséről távozóban azt mondta a helyszínen várakozó újságíróknak szombat délután: nagyon reméli, hogy az egyeztetések eredményesek lesznek.   A politikus nem válaszolt az újságírói kérdésekre, amelyek között az is szerepelt, hogy vállalná-e a miniszterelnök-jelöltséget. 

Kiss Péter annyit mondott: tart a párt elnökségi ülése, egyeztetnek a megyei elnökökkel, és várhatóan a frakció is összeül még a nap folyamán. Az MSZP székházánál továbbra is sok az újságíró, egyelőre nem engedik be őket az épületbe. Az üvegajtón keresztül látható, hogy jelen van Bajnai Gordon fejlesztési miniszter aki nem tagja a pártnak, és akinek neve korábbi sajtóhírek szerint szintén felmerült, mint esetleges miniszterelnök-jelölt. 

Az ülésről távozó Tukacs István elnökségi tag az újságíróknak annyit mondott: egyeztetünk tovább, változatlanul.

Dávid és Bokros is előre hozott választásokkal számol. Az MSZP-nek se programja, se jelöltje nincsen 16:32

 Az MDF készen áll az előre hozott választásokra - mondta Dávid Ibolya, a párt elnöke Budapesten. Bokros Lajos, a párt EP-listavezetője szerint is elég volt "ebből a kínlódásból".

"A Magyar Demokrata Fórum készen áll az előre hozott választásra. Készen állunk a programunkkal" - hangsúlyozta Dávid Ibolya, a párt európai parlamenti kampánynyitója után tartott sajtóértekezletén. Az MTI kérdésére a politikus hozzátette: az MDF minden egyes eddigi esetben megszavazta a parlament feloszlatását, és a következőt is megszavazza. 
  
A pártelnök szerint a parlament hétfői ülésén sok minden történhet. Nyitott a lehetőség arra, hogy a parlament feloszlatja magát, ezzel lehetőséget teremtve az előre hozott választások kiírására, nyitva a lehetőség a konstruktív bizalmatlansági indítványra, és ezzel az új miniszterelnök megválasztására is - tette hozzá.
 
Arra a kérdésre, hogy tárgyalnak-e az előre hozott választások vagy a konstruktív bizalmatlansági indítvány lehetőségéről más pártokkal, Dávid Ibolya azt mondta: az MDF nem kezdeményez tárgyalásokat. Ugyanakkor ha más párt kezdeményez egyeztetést, akkor az MDF - ugyanúgy, mint eddig, részt vesz rajta - fűzte hozzá.
 
Bokros Lajos hangsúlyozta: ez a mostani "kínlódás" Közép- és Kelet-Európa szégyenpadjára ülteti Magyarországot. Erről az útról le kellene térni, az egyik nagyon komoly út az éppen az előre hozott választás - tette hozzá. Jelenleg az MSZP személyt keres és nem programot. Ilyen körülmények között csak néhány hónapos kormányzás következhet, ennyi idő alatt viszont nem lehet megvalósítani a reformok azon kritikus tömegét, amelyre szükség lenne - mondta az EP-listavezető.
 
Arra a kérdésre, hogy előre hozott választások esetén lehet-e Bokros Lajos az MDF miniszterelnök-jelöltje, a volt pénzügyminiszter azt mondta: "ha az ország előtt álló feladatok megoldására szükség van az én személyemre, programomra, hitelességemre, akkor sohasem szoktam megfutamodni a feladatok elől".
 
Saját programjával kapcsolatban Bokros Lajos elmondta, hogy  Magyarország gazdasági csapdahelyzetben van: az államadósság és a külső adósság is felhalmozódott. Nincs mód kamatcsökkentésre, és arra, hogy költségvetési túlköltekezéssel mesterséges keresletet gerjesszen a kormány - tette hozzá.
 
Szerinte öt területen van szükség reformokra: az egészségügy, a nyugdíjrendszer, az oktatás, a közigazgatás és a közteherviselés területén. Ezeken a területeken több mint száz intézkedésre van szükség. Az általa tervezett intézkedések között van megszorítás is, de a reformok lényege, hogy minőséget lehessen biztosítani a közszolgáltatásokban az adófizetők részére.

Újabb Nyakó-nyilatkozat: mi nem értjük száz százalékig, de Gyurcsány állítólag lemond 15:32

 Gyurcsány Ferenc szerint nem válhat ketté a miniszterelnöki és az MSZP elnöki pozíció - mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője a párt országos elnöksége ülésének szünetében újságíróknak. Nyakó István sajtóhírekre reagálva közölte, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök továbbra is fenntartja álláspontját, hogy "ha egy pártból jön a miniszterelnök, akkor egyben ő legyen a párt elnöke is". Hozzátette: a kormányfő szerint nem szabad kialakulnia két hatalmi centrumnak egy párton belül. 

A szóvivő elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc mindezt alkalmazta saját helyzetére is, arra gondolva, hogy amikor kormányon van egy párt, akkor a párt vezetése és a miniszterelnöki pozíció ne váljon ketté.

Ezt a felvetést az országos elnökség nem tartotta aktuálisnak - tette hozzá.

Sajtóinformációk szerint az MSZP elnökségi ülésén Gyurcsány Ferenc felajánlotta, hogy lemond a pártelnöki posztról.

OLDALTÖRÉS: Korábbi események


Bokros maga is bejelenti: nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Kutyakomédiában nem akarja elveszíteni a hírnevét 15:20

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén.


Bokros maga is bejelenti: nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Kutyakomédiában nem akarja elveszíteni a hírnevét 15:20

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén.


Bokros maga is bejelenti: nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget. Kutyakomédiában nem akarja elveszíteni a hírnevét 15:20

Nem vállalja a miniszterelnök-jelöltséget Bokros Lajos. A Horn-kormány pénzügyminisztere, akit az SZDSZ javasolt kormányfőjelöltnek, ezt szombaton Budapesten jelentette be az MDF európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén.

"Olyan körülmények között, amikor ilyen távolság van, nemcsak a programban, hanem láthatóan értékrendben is, akkor szóba sem kerül annak a megfontolása sem, hogy én ezt az ajánlatot elfogadjam" - hangsúlyozta Bokros Lajos.

Hírnevet megszerezni tizenöt év, elveszteni öt perc. Mint mondta, sértő még a gondolata is annak, hogy hírnevét és sikerességét odaadja egy olyan programért, amelynek a sikerében nem bízik, az MSZP pedig a mai napig mereven elzárkózik az ő programjának elfogadásától.  Magyarország jelenlegi súlyos gazdasági helyzetében nem méltó a leköszönő miniszterelnökhöz és az MSZP-hez sem, hogy így próbáljanak kormányfőt választani, nem tekintve a programot, nem tekintve az ország szükségleteit - tette hozzá.
 
Bokros Lajos úgy vélte: valóban "kutyakomédiává" váltak az elmúlt hét eseményei.

Nyakó nyilatkozik a szélesebb politikai támogatásról. Mellesleg bejelenti, hogy Bokros nem vállalja a jelöltséget 14:57

 Az MSZP-nek az a célja, hogy szélesebb politikai támogatással rendelkező kormány alakuljon - mondta Nyakó István, a párt szóvivője az MSZP Országos Elnökségének ülése után Budapesten, újságíróknak. A szóvivő elmondta: ezt fogják javasolni az MSZP megyei elnökeinek, akik délután négy órától közös konzultációt tartanak az országos elnökséggel.  Nyakó István közölte: az MSZP tudomásul vette, hogy az SZDSZ jelöltje, Bokros Lajos nem vállalta a jelöltséget.

Döbbenet: szünetet tart az országos elnökség, az MTI később pizzafutárokról tesz közzé képet   14:45

Szünetet tart az MSZP országos elnöksége, amely szombat reggel óta ülésezik a párt budapesti székházában.  A tanácskozásról távozott Veres János pénzügyminiszter, elnökségi tag  és Tukacs István,  a párt pénzügyi ellenőrző bizottságának vezetője is, de egyikük sem nyilatkozott. Az MTI telefonon elérte Veres Jánost, aki nem kívánta kommentálni az eddig megjelent híreket.  Az országos elnökség szombaton reggel kilenc óra óta ülésezik, azóta az újságírók az utcán várták a híreket, s csak kora délután engedték be őket az épületbe. 
 Az MTI úgy tudja, hogy a szünet fél háromig tart, négy órakor pedig a párt megyei elnökei ülnek össze a pártszékházban.

Nemény szerint a megyei elnökök összehívták magukat, és találkozni akarnak az országos elnökséggel 12:31

 Szombat délután négy órára a fővárosba rendelték az MSZP megyei elnökeit - értesült szocialista forrásokból az MTI. A találkozót az MSZP megyei elnökei kezdeményezték - mondta az MTI érdeklődésére Nemény András, a szocialisták vasi elnöke.

 "Szeretnénk egyeztetni a kialakult helyzetről, reményeink szerint az országos elnökség tagjai is ott lesznek a találkozón" - mondta.
 
Hozzátette: az MSZP legutóbbi kongresszusán született egy olyan megállapodás, hogy fontos döntések előtt az országos elnökség tagjai kikérik a megyei elnökök véleményét is.

A NOL bedobja a köztudatba Gráf József nevét, a miniszter mit sem sejt. Pestre rendelték a megyei elnököket, még frakcióülés is lehet 11:31

Gráf József egyelőre nem hallott arról, hogy a neve bármilyen módon felmerült volna a szombat délelőtti MSZP elnökségi ülésen. Mint fogalmazott: meglepi, hogy szóba került a neve.

Az agrárminiszter erről azt követően nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Népszabadság Online információi szerint a jelenleg is zajló MSZP elnökségi ülésen Gyurcsány Ferenc felajánlotta, hogy lemond a pártelnöki posztról Gráf József agrárminiszter javára. Az internetes újság úgy tudja: az ülésen nagy vita alakult ki erről, és úgy tudják, "már ott tartanak", hogy miniszterelnöknek is Gráfot jelöljék.     

Gráf József az MTI-nek emlékeztetett arra, hogy egy héttel korábban már felmerült a neve lehetséges miniszterelnök-jelöltként, de ő akkor is közölte, más típusú személyben gondolkodik erre a posztra.  Úgy fogalmazott: teljesen meglepi az, hogy  lehetséges pártvezetőként szóba került a neve, hiszen a legutóbbi tisztújításon már nem indult el elnökségi helyért sem, hogy jobban az agráriumra, miniszteri munkájára tudjon koncentrálni.  A témáról azonban ennél többet egyelőre nem kívánt mondani.

Az MTI úgy tudja: délután négy órára a fővárosba rendelték a párt megyei elnökeit. Egyes hírek szerint a nap folyamán még frakcióülés is várható.

Megkezdődött az MSZP elnökségi ülése: két tábor, egy párt, de ki lesz a jelölt? 9:30

Megkezdődött az MSZP országos elnökségének ülése a kormányfőjelölésről Budapesten. Az MTI információi szerint az elnökségen belül két tábor alakult ki: az egyik támogatná Bokros Lajos miniszterelnökségét, a másik kitartana Takács János jelölése mellett, és ha ez nem működik, akkor inkább az előre hozott választások mellett tenné le a voksát.

Péntek délelőtt az MSZP több vezető politikusa is azt mondta újságíróknak, hogy lesz kormányfőjelölt. Az elnökség Takács Jánost, az Electrolux Lehel vezérigazgatóját javasolta miniszterelnöknek. Az SZDSZ ügyvivői testülete - sajtóhírek szerint - 8:3 arányban vetette el Takács János jelölését. Fodor Gábor, a liberálisok pártelnöke pedig bejelentette, az SZDSZ azt javasolta: az MSZP fontolja meg Bokros Lajos jelölését.
 
Péntek délután ismét összeült az MSZP elnöksége, amely után Bárándy Gergely elnökségi tag azt mondta, nem értik, de tudomásul veszik az SZDSZ döntését. Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért felelős kormánybiztos azt mondta péntek este: az MSZP-nek új elnököt kell választania, Gyurcsány Ferencnek pedig ki kell vonulnia a politikai folyamatokból.

A válságot kezelni képes kormányfő személyének keresése március 21-én kezdődött: Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök az MSZP tisztújító kongresszusán meglepetésre új kormány alakítását javasolta új kormányfő vezetésével.

Bajnai "Flash" Gordon mellől Gyurcsány szépen kiejti a jelölteket 8:30

 A Magyar Nemzet oknyomozott: Gyurcsány Ferencnek van egy titkos forgatókönyve, amelynek célja, hogy Bajnai Gordon legyen a miniszterelnök - nyilatkozta a lapnak egy az MSZP felső vezetéséhez közel álló informátor.

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint állítólag az elnökség több tagja is ezt valószínűsíti, miután a héten sorra kiszivárogtak a párt miniszterelnök-jelöltjeinek nevei, akiknek esélyei gyakorlatilag már ekkor lenullázódtak. A lap úgy tudja, hogy a pártelnök terve éppen az volt, hogy a lehetséges jelöltek vérezzenek el.

A Magyar Nemzet információi szerint Bajnai Gordon gazdasági miniszterrel az a probléma, hogy a tagság, az MSZP-frakció, de az elnökség körében sem örvend túl nagy népszerűségnek, sőt inkább elutasítják a politikust. Ennek ellenére a lap forrása úgy vélte, Gyurcsány Ferenc bízik abban, hogy keresztülviheti állítólagos elképzelését, a párt ugyanis - hasonlóan az SZDSZ-hez - szeretné elkerülni, hogy előre hozott választások legyenek.

Magyar Hírlap szerint Bokros Lajos vállalná a miniszterelnökséget, de sok szocialista nem szereti  8:00

Lapszemlével indul a lap, mivel úgy tűnik, a baloldalon nem igazán tudják, szombaton kit húznak elő a cilinderből, ezért megnéztük, a jobboldali sajtót, nekik milyen információik vannak. Nos, nem sokkal jobbak, a Magyar Hírlap még Bokrosról cikkezett, hogy a Nagy Megszorító  vállalná a miniszterelnökséget, ám az MSZP-ben nehezen fog átmenni a jelölt, sokan ellenzik. 

A napilap szombati számában megjelent cikk szerint Bokros Lajosnak van esélye arra, hogy az MSZP és az SZDSZ közös kormányfőjelöltje lehessen, hiszen így vonható be egyszerre a kabinetbe az SZDSZ és az MDF.

Az MTI tolmácsolásában az írás a továbbiakban arról szól, hogy  Bokros Lajost a lap sem tudta elérni pénteken, de mind szabaddemokrata, mind szocialista forrásból úgy értesültek, korábbi nyilatkozatai ellenére vállalná a feladatot. Az MSZP elnöksége szombaton is ülésezik, hogy megvitassa a helyzetet. A Magyar Hírlap forrásai nem tartják kizártnak, hogy ennek eredménye Bokros Lajos elutasítása és az előre hozott választások támogatása lenne, mert most már nem csak tíz-tizenöt képviselőnek nem felel meg személye.
 
A lap arról is ír, hogy ha sikerülne az SZDSZ javaslatát keresztülvinni, akkor egy Bokros vezette kormányba egy-egy vagy két-két miniszteri poszttal vonnák be az SZDSZ-t és az MDF-et. A liberálisokat Szent-Iványi István képviselné a külügy élén, s az oktatási tárcához egy oktatási szakembert delegálnának, mögötte azonban Magyar Bálint állna. Az igazságügyi és rendészeti tárcát Dávid Ibolya MDF-elnök kapná, és elképzelhetőnek tartják, hogy Katona Kálmán a környezetvédelmi vagy a közlekedési és energiaügyi tárca élére kerüljön. Az MSZP vezető politikusai közül Szekeres Imre, Kiss Péter és Veres János maradhatna a kormányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!