Mint egy rossz horrorfilm: rengeteg baleset történt szombaton az országban

Gázolás, ütközés, motorosbalesetek - szinte az egész szombat a különböző katasztrófákról szólt. Az MTI hírfolyamában majdnem minden órára jutott egy rendőrségi hír - körképünk a gyakran tragikus végű esetekről.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Egy 29 éves fiatalasszony vesztette életét abban a közlekedési balesetben, ami szombaton késő este történt Mosonmagyaróváron a Szent István király úton - adta hírül a Kisalföld.hu A rendőrség eddigi adatai szerint a kerékpáros nő Bakó utca felől a kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni a Szent István király úton. A fiatalasszony már a zebrán volt, amikor elgázolta a neki balról, a magyaróvári városrész felől érkező Yamaha típusú motorkerékpár. A motoros az ütközés helyétől még több méteren keresztül tolta maga előtta biciklist.

Két személygépkocsi ütközött frontálisan szombat este fél nyolc tájban Szigetszentmiklóson, a Határ út és a Gyári út kereszteződésénél - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy a balesetben egy személy súlyosan, három másik könnyebben megsérült.

Két személygépkocsi ütközött össze szombat este a Budapest XIII., Tatai úton - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság ügyelete. A baleset helyszínéről a mentők két sérültet kórházba szállítottak.

Egy ember súlyosan, hárman pedig könnyebben megsérültek, amikor autójuk villanyoszlopnak csapódott szombat este Győr-Gyirmóton - közölte a rendőrség az MTI-vel. A sérülteket kórházba szállították - mondta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.  A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletén arról tájékoztatták az MTI-t, az ütközés akkora volt, hogy az oszlop kettétört.  Pákai László ügyeletvezető elmondta: az esetről értesítették az áramszolgáltatót és a távközlési szolgáltatót is, mivel az oszlopon valamennyi vezeték megsérült.

 A kórházba szállítás után belehalt sérüléseibe az a mozgássérült férfi, aki járművével közlekedett, amikor elütötte egy személygépkocsi szombaton délelőtt Kecskeméten - közölte a rendőrség az MTI-vel. A baleset helyszínén, szombaton délelőtt elvégzett vizsgálat szerint, a rokkantkocsival közlekedő 75 éves kecskeméti férfi csak könnyebben sérült meg, de megfigyelésre a kórházba szállították, ahol délután meghalt - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a gázoló egy 19 éves kecskeméti fiatalember volt.


A helyszínen meghalt az a motoros, aki szalagkorlátnak ütközött az M0-ás autóút M6-os felhajtóján. A baleset a felhajtón történt, így az sem az M0, sem az M6 forgalmát nem akadályozza, csupán a felhajtás lehet lassúbb - olvasható Beluzsárné Belicza Andrea közleményében.

Halálra gázolt egy gyalogost a vonat Dorog és Esztergom-Kertváros között, ezen a szakaszon jelenleg nem közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel. A közlemény szerint a vonat még kora délután gázolt el egy személyt, akit még nem sikerült azonosítani.  Hozzátette: ezen a szakaszon jelenleg nem közlekednek a vonatok, a MÁV-START Zrt. viszont már megrendelte a vonatpótló buszokat. 



Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy orosházi férfi, aki autójával egy fának csapódott a város térségében szombaton - közölte a rendőrség az MTI-vel. A 60 éves ember által vezetett személygépkocsi eddig ismeretlen okból letért az útról Orosháza külterületén, a Kaszaper felé vezető 447. számú úton, és egy fának csapódott. Az ütközés következében az autó vezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. 

 Egy fiatal nő meghalt, egy férfi pedig megsérült a 7-es és a 64-es út kereszteződésében levő körforgalomtól mintegy 400 méternyire, az Enying felé vezető oldalon szombat délután történt balesetben. Az érintett szakaszon teljes útzár van - közölte a rendőrség az MTI-vel. A balesetet szenvedett személyautó eddig ismeretlen okból elhagyta az útpályát, lesodródott az útról, majd a kocsi részben kiégett. Az autóból egy fiatal nő kiesett, és a helyszínen meghalt, egy férfi pedig megsérült - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.



Háromnegyedórás munkával tudták csak kiszabadítani a kamion fülkéjéből a beszorult sofőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítanak kórházba - mondta Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese szombaton délelőtt. Mint mondta, becslések szerint még legalább két órába telik, amíg elszállítják a helyszínről a két megsérült kamiont, s amíg végeznek a második járműből kifolyó festékanyag vegyi semlegesítésével. Az M5-ös felé továbbra is teljes az útzár, s a másik irányban továbbra is csak egy sávon lehet közlekedni - tette hozzá. A baleset, melynek során két nyerges vontató ütközött össze, az M0-ás 27-es kilométerénél az M5-ös csomópont közelében, a Szeged felé tartó útszakaszon történt. A baleset utoléréses baleset volt, amelynek során egy török kamion egy másik kamion hátuljába ütközött. A második kamionból kis mennyiségben akrilfesték folyik.

Hárman súlyosan, hárman könnyebben sérültek, amikor egy betegszállító jármű ütközött össze egy személyautóval pénteken éjjel Szigetváron - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton. "A balesetet a személyautó sofőrje okozta azzal, hogy egy lámpás kereszteződésben nem adott elsőbbséget a betegszállítónak" - mondta el az eset körülményeiről Zsobrák Péter. A rendőr százados hozzátette: a betegszállítóban utazók közül hárman súlyosan, egy személy könnyebben sérült, a személykocsiban ketten szenvedtek könnyebb sérüléseket.

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a két ember, akiknek motorja összeütközött egy mentőautóval az éjszaka Budapesten a XXII. kerületben - közölte a rendőrség és a mentőszolgálat szombaton. Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy a baleset hajnali egy óra körül történt Csepelen, a Kossuth Lajos utcában. Hozzátette: a balesetben a motoron ülő két ember sérült meg.

Vonat alá esett és meghalt egy kalauz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Buj és Herminatanya között szombaton - közölte a nyírségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel. A keskeny nyomtávú kisvasúton a jegyvizsgáló az egyik kocsiból ment át a másikba menet közben, amikor leesett a szerelvényről, amely halálra gázolta - mondta Fülöp Gergely.

Belehalt sérüléseibe az a hódmezővásárhelyi férfi, aki motorkerékpárjával egy villanyoszlopnak ütközött Hódmezővásárhely belterületén szombaton éjszaka - közölte a rendőrség honlapján. A tájékoztatás szerint a 31 éves férfi kismotorjával a Holló utcában haladt, amikor eddig tisztázatlan körülmények között letért az útról, és egy villanyoszlopnak ütközött. A kiérkező mentők már nem tudták megmenteni az életét, a férfi kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!