Mínusz 20 fok lesz a hétvégén

Fokozatos lehülés várható a héten, keddtől havazással. A hétvégén napközben -8 Celsiusra számíthatunk, de éjszaka -20 fok is lehet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég és estétől délnyugaton már gyenge havazásra lehet számítani (éjfélig már néhány cm-es hó alakulhat ki). Reggel -3 és -8 fok között alakulhat a hőmérséklet, míg délután fagypont köré kúszik a hőmérő higanyszála, írja előrejelzésében a koponyeg.hu szakportál.

Kedden borult idő várható, eleinte főleg délen és délnyugaton, később egyre többfelé lehet havazás. Az északkeleti szél megerősödik, így főleg délnyugaton már hófúvás is lehet. Reggel -5, délután 0 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán is marad a borult idő, országszerte valószínű havazás. Néhol jelentős mennyiségű (10cm-t meghaladó) friss hó hullhat. Továbbra is erős lesz az északkeleti szél, így egyre többfelé hófúvás nehezítheti a közlekedést! Egész nap fagyni fog.

Csütörtökön eleinte többfelé alakulhat ki újabb havazás, majd főleg keleten lehet hóesés. Erős marad a szél, így továbbra is nehéz lehet a közlekedés.

Pénteken még többfelé lehet gyenge havazás, hószállingózás, majd csökken a felhőzet. Újabb lehűlésre van kilátás, így pénteken nappal (!) már csak -7 fok körüli értékek lehetnek.

A hétvégére tovább erősödik a hideg, a hajnali órákban -10 és -20, délutánonként -8 fok körüli hőmérsékletek ígérkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!