Miss Poledance 2011: egy 33 éves édesanya a legjobb magyar rúdtáncos

Pálmaffy Barbara nyerte meg a Miss Poledance Hungary 2011 versenyt a nemzetközi zsűri egyhangú döntésével.

MTI

A 33 éves, egygyermekes édesanya a tornászat és a tánc elemeit ötvözte a krómrúdon - közölte vasárnap az MTI-vel a verseny kommunikációjával megbízott cég.
   
A közlemény szerint 12 tehetség mérte össze tudását az első magyarországi Rúdtánc Bajnokságon, amelyet a Magyar Tornász Szövetség és a Magyar Légtornász Egyesület szakmai támogatásával rendeztek.
   
A zsűri a versenyzők megjelenését, akrobatikus mozdulatait és showelemeit pontozta. A bajnokságot megnyerő Pálmaffy Barbara "tornászokat megszégyenítő mozdulatokat kombinált latinos táncshow-elemekkel".

A győztes egy éve rúdtáncol, eredetileg a Táncművészeti Főiskolán végzett és komoly táncos múlttal rendelkezik. Nemrég megnyerte a varsói Rúdtánc Kupát is. A következő egy évben ő képviselheti hazánkat a nemzetközi rúdtáncversenyeken.
   
A Rúdtánc Bajnokság idei célkitűzése volt, hogy támogassa azt a nemzetközi kampányt, hogy a rúdtáncot mint látványsportot a 2020-as olimpiára felvegyék a hivatalos sportágak közé.
   
Pálmaffy Barbara elnyerte a legszebb jelmez és az év előadóművésze díjat is, míg a legjobb akrobatikus trükköt elismerő díjat Bardóczy Ilka, a Magyar Torna Szövetség különdíját pedig Balogh Katalin kapta.
   
A Rúdtánc Világbajnokságnak – a poledance történetében először – Magyarország ad otthont. A versenyt október 1-jén rendezik a Budaörsi Városi Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!