Mozgássérült férfit rabolt ki négy fiatal

Sótony - Betörésről érkezett bejelentés, de kiderült, a tettesek erőszakkal vitték el a helybeli mozgássérült férfi értékeit. A rendőrök forró nyomon jutottak el a rablás gyanúsítottjaihoz.

Angyal László

Kedden reggel fél nyolckor kapták a sárvári rendőrök a bejelentést, hogy betörők jártak  Sótonyban,  egy idős ember házában. Tendli István, a Sárvári Rendőrkapitányság  bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a  helyszínre érve a   nyomozók megállapították, hogy  rablás történt. 

A sértett egy helybeli idős férfi, aki mozgásában korlátozott. Tőle tudjuk, hogy  hétfőn este éjfél  körül otthon volt, amikor előbb a családi ház utca frontját támadták meg:  ismeretlen személyek  az ablakot betörték, és   megpróbáltak bejutni a lakásba. 

Nem sokkal később a bejárat  felől hallott zajokat  a sértett.  A betörők  ugyanis bezúzták az ajtó üvegét, így sikerült kinyitniuk az ajtót, és bejutniuk a lakásba. Az ismeretlenek összetalálkoztak a mozgássérült férfival, fellökték őt, és mialatt megpróbált  feltápászkodni  a  földről,  elvitték könnyen mozdítható  értékeit: a   hangfalakat, az erősítőt és egy számítógép monitort.

Szerencsére csak könnyű sérülést szenvedett  a sótonyi férfi, akinek vallomása alapján elkezdődött  a nyomozás. Az adatgyűjés után az előző este  a helyi italboltban szórakozó fiatalok kerültek célkeresztbe, akik hazafelé tartva   leszedték az iskola zászlóját. 

Ezzel törték be az idős ember ablakát,  a lobogót a helyszínen hagyták.  A sárvári rendőrök a rablás ügyében négy sótonyi és egy sárvári személyt vett őrizetbe, közülük a  legidősebb 19 éves, ketten  pedig fiatalkorúak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!