Mr. Karambol: száz balesetet szervezett

Négy és fél év börtönbüntetést kapott egy brit férfi, aki 1,6 millió fontot (470 millió forintot) csalt ki biztosítótársaságoktól közel száz közúti balesetet megrendezésével.

MTI

A 24 éves Mohammed Patel 2005 és 2008 között 92 karambolt szervezett "klienseinek". Megbízási díja alkalmanként 500 font (147 ezer forint) volt.
   
A baleseteket hirtelen fékezéssel idézte elő: a mögötte jövő autóknak nem volt idejük megállni. Ezután a biztosítótársaságtól személyi sérülés, jogi költségek és más címszók alatt átlagosan 17 ezer fontot, mintegy 5 millió forintot csikart ki.
   
A visszaélésre úgy derült fény, hogy egy manchesteri iroda dolgozói felfigyeltek a közeli körforgalomban gyakran előforduló hasonló balesetekre.
   
Patel 17 vádpontban - egyebek közt összeesküvésben, sikkasztásban és balesetveszélyes vezetésben - elismerte bűnösségét. További 24 vádlottat is elítéltek a csalásban való részvételükért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!