MSZP: másfélszeresére nőtt az elvándorlók száma

Az MSZP szerint a kormányváltás óta másfélszeresére nőtt azok száma, akik lakhatás, vagy munkavállalás miatt elhagyják Magyarországot, ezért a párt programot dolgoz ki a fiatalok megtartására.

MTI

Winkfein Csaba, az MSZP elnökségi tagja vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minden ötödik felnőtt, és minden második 30 év alatti gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot. Úgy vélte, ennek részben az az oka, hogy a pályakezdők körében 28 százalék a munkanélküliségi ráta.    
Mint mondta, beláthatatlan következményei lennének, ha a fiatalok elhagynák az országot, mert képzettségükkel, nyelvtudásukkal ők a gazdaság motorjai, kulcsszerepet tudnának betölteni a magyar gazdaságban.    
A politikus szerint a kormánynak érdemi válaszokat kellene adnia a munkahelyek, oktatás, lakhatás kérdéskörében, de erre semmilyen jel nem utal. Az MSZP ezért kidolgozza a "Gyere haza!" programot, amelyben választ ad ezekre a kérdésekre, és amelytől azt várja, hogy a fiatalok Magyarországon maradnak, akik pedig külföldre mentek, azok visszajönnek.    
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy készítsen azonnali cselekvési tervet a fiatalok érdekében - mondta Winkfein Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!