Müller Attila egyedi stílusú lakásában jártunk

Müller Attila, televíziós és rádiós műsorvezető, amolyan extravagáns figura. Sziklát mászik, motorozik, volt már mixer, futár, részt vett testőrkiképzésen, szerepelt sorozatban, de játszott színházban is. De vajon hol él, milyen lehet az otthona?

Szabados Judit

Tetőtéri legénylakás hatalmas terasszal? Külvárosi loft, óriási egybefüggő térrel, ahol minden adott a zenekari próbákhoz is? Vagy egy családi ház pici kerttel szinte a város szélén?

Attila bár a fővárosban lakik, de egészen nyugodt, csendes, kertvárosi részen. A budai házat még édesapjával együtt kezdte építeni, barkácsolt, falat húzott, parkettát rakott, villanyt és vizet szerelt. – Nem tudnék olyan lakásban élni, mint ami a katalógusokban szerepel – meséli. Nem egyeztetett lakberendezővel, minden bútort és kiegészítőt a saját ízlése alapján választott. - Nincs koncepció, ha valamit látok és megtetszik, arról már rögtön tudom, hová fog kerülni – mondja a műsorvezető, majd hozzáteszi, kicsit eklektikusra sikeredett a dizájn.


A távol-keleti, arab és a dél-amerikai tárgyak dominálnak a lakásban. Ezek mind emlékek, mondja, a világ minden pontjáról, ahol megfordult, hozott valamit.

Az alsó szinten konyha és fürdőszoba található. Utóbbi teljes egészében Attila keze munkáját dicséri. A zuhanytálcát ő rakta ki terméskőből, a mosdószekrényt is ő készítette. 

Az emelet egy légtér, a műsorvezető függönyökkel oldotta meg a különböző funkciójú terek elválasztását. A kedvence a hálószoba rész, azt mondja, olyasmi, mint egy arab herceg rezidenciája, füstölők, gyertyák, és térelválasztó, amivel teljesen el lehet szeparálni a kis zugot a nappali többi részétől.

Rengeteg virág is található a lakásban – Attila viszont úgy véli, még mindig kevés. A vágya, hogy egyszer komplett helyiséget alakítson ki a növényeknek, ahol amolyan dzsungel hangulat lenne. Egy kis télikert, párásítóval, növényekkel, szabadon röpködő papagájjal. Fontos számára a természet közelsége is – ezért is költözött külvárosi részbe. Ha tehetné, egészen erdőközeli részre költözne, ahol nem zavarja a szomszédokat zajos élete. Telket venne, és maga húzna fel rá házat, nem tudna társasházban élni – meséli. Nem lenne hely a műhelynek, nem tudná hová tenni a biciklit vagy a motort – ezek pedig az élete részei. - Jobb olyan közegben élni, amit én alakítottam ki – véli.
Összességében otthonos, egyedi stílusú lakás Müller Attiláé, ahol a hóbortos műsorvezető minden ereklyéjének megvan a maga helye és minden négyzetcentiméternek a maga funkciója.

Müller Attila televíziós és rádiós műsorvezető, legutóbb az X-Faktor című tehetségkutatóban láthattuk. Volt már modell, játszott a Szeress most! című sorozatban, és Bodrogi Gyula rendezésében színházban is, de volt idő, mikor aerobic oktatónak készült. A színészet és a zene áll hozzá legközelebb, 15 éve játszik szaxofonon, saját zenekara van, a Stylaw, mellyel két lemezre való saját számot is sikerült már összehozniuk. Pályafutását egy zenecsatornánál kezdte, ahol először csak háttérmunkákat kapott, majd műsorvezetőként dolgozott több csatornánál is, tavaly óta pedig rádióban is hallhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!