Munkásokra lövöldözött az ismert szombathelyi lemezlovas - fotóval

Szombathely - A fiatal szombathelyi férfit idegesíthette, hogy napok óta dübörögnek a munkagépek a Széll Kálmán utcában, a másodikról eltalálta az egyik munkást. Airsoft pisztollyal, műanyag golyóval. Bilincsbe verve vitték el a rendőrök, úgy tudjuk egy ismert, szombathelyi lemezlovast.

Vas Népe

Egy ismert szombathelyi DJ bioritmusába alaposan belerondított, hogy pár hete csatornázási munkálatok miatt reggel nyolctól délután négyig munkagépek zajától hangos a Széll Kálmán utca vasútállomáshoz közeli szakasza. Szerdán délelőtt fél tíz után nem sokkal szerkesztőségünk munkatársai arra lettek figyelmesek - a Vas Népe épülete éppen szemközt található azzal a tömbbel, amelyben a lemezlovas lakik -, hogy egy láthatóan gyűrött arcú fiatalember egy sötét pisztollyal méregeti a terepet a második emeleti ablakból, miközben az alant dolgozó munkásokat számlálja. A férfi többször odalépett az ablakhoz, aztán visszatáncolt, de, mint később kiderült lőtt is, a munkaterületre, s közben eltalált egy ott dolgozó munkást is.

Szerencsére mindezt airsoft fegyverrel tette, ami tizennégy éves kortól szabadon vásárolható, sportcélra tartható, műanyag lövedékkel használják. Komoly sérülés okozására nem alkalmas.



A férfi az ablakból lőtt a munkaterületre
 
A kiérkező rendőrök garázdaság és rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárást indítottak a férfi ellen, bilincsben vezették el. A DJ otthon is dolgozik, mixel/komponál - éppen ezt tette reggel is, csak a nagy hangzavarban már nem tudott alkotni, így játékpisztolyával kezdett szórakozni, nem gondolta, hogy ilyen komolyan veszik ezt az egészet. Az esetért pénzbírság vagy figyelmeztetés róható fel szabálysértés miatt.

A Wikipédia szerint Magyarországon minden airsoftfegyver szabadon tartható és a 7.5 Joule alatti légfegyver kategória tartozik. A fegyver korhatár nélkül (gyakorlatilag a tizennegyedik életévtől) birtokolható és vásárolható.

Tizennyolcadik életévét be nem töltött személy csak nagykorú felügyelete mellett használhatja. Használni lőtéren, céllövöldében, bekerített magánterületen, a fegyverhasználatra vonatkozó biztonsági előírások betartása mellett, kizárólag sportcélra lehet. Az airsoft fegyvert a hozzá tartozó lövedékektől elkülönítve, jól zárható helyen úgy kell tárolni, hogy illetéktelen ne férjen hozzá. Szállítani csak töltetlenül, zárt tárolóeszközben, becsomagolva szabad. Emellett a felhúzós fegyverek, avagy pisztolyok lényegesen olcsóbbak és számos helyen kaphatóak, ezért népszerűek is, sérülést okozni többméteres távolságból nemigazán lehet, maximum a komolyabb fegyverekkel. Az airsoft fegyverek általában 6mm átmérőjű biológiailag lebomló műanyag lövedékekkel működnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!