Műveltségi vetélkedő Széchenyiről, a reformkor nagyjairól

Adomák Széchenyiről, intelmei Béla fiához. Ezek is szóba kerültek azon a vetélkedőn, amelyet a magyar tudomány napja alkalmából szervezett hétfőn a szombathelyi Paragvári iskola.

Némethy Mária

A magyar tudomány napjához kapcsolódva   ...haza, nemzet és nyelv címmmel egésznapos vetélkedőt szervezett hétfőre a Paragvári Utcai Általános Iskola. Felhívásukra tizennégy csapat jelentkezett: nyolc felsőtagozatos és hat alsós. Nemcsak szombathelyi iskolákból, hanem Csepregről és Körmendről is érkeztek versenyzők (a paragvárisok nem vettek részt a vetélkedőn).

Írásbeli és szóbeli feladataik voltak. A válaszokhoz ismerniük kellett a reformkor híres személyiségeit, különösen a 150 éve elhunyt  legnagyobb magyar, gróf Széchenyi István életét, munkásságát, Nobel-díjasainkat. 

Az iskola programszerűen felkarolja a gyerekek olvasásra szoktatását, kezdeményezője volt a megyeszékhelyt megmozgató Veszíts el egy könyvet! programnak  - ezzel a hétfői vetélkedővel is azt erősítette a diákokban: semmi nem pótolja a tudást, a műveltség megszerzését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!