Nap-kelte - MTV: felmondták a külső gyártású műsorok szerződésének zömét

Budapest - Megszüntette külső gyártású műsorainak döntő többségét a Magyar Televízió (MTV); távozik Vitray Tamás és Szinetár Miklós is - áll a közmédium szerdai közleményében, amely azzal magyarázza a lépést, hogy "a meghiúsult hitelfelvétel és a várható drasztikus költségvetési elvonás miatt kiadásainak csökkentésére kényszerült" az intézmény.

MTI

Lehetetlenné vált huszonkét külső műsorgyártási szerződés teljesítése, ennek következtében több szórakoztató, közéleti és kulturális tematikájú adás nem kerül a képernyőre. Az MTV nem köthet meg kilenc tervezett szerződést, hat esetben pedig a korábban kiadott szándéknyilatkozat ellenére sem tudja vállalni az együttműködést - tudatták konkrét produkciók említése nélkül.

A 2,45 milliárd forintos hitelfelvétel meghiúsulása és az, hogy a jövő évi büdzsé tervezetében több mint 7 milliárd forintos elvonás szerepel, "szükséges egyebek között azon szerződések megszüntetése, amelyek nem veszélyeztetik az adásbiztonságot, azon túl is, hogy takarékossági okokból az MTV már ősszel sem kötött újabb megállapodást több olyan külső gyártású produkcióval, amelyeknek a szerződése tavasszal lejárt" - írták.

A hirdetők jól reagáltak arra, hogy a Ma reggel című, belső gyártásban készülő produkció váltotta a reggeli sávban a Nap-keltét - áll a közleményben, amely szerint a műsor már a második napon közel kilencszázezer forint hirdetési bevételt hozott, a sáv majdnem telített, így "az eddigi tapasztalatok alapján teljesíthető a tervezett, százmillió forintot megközelítő bevételnövelés" - közölték, jelezve, hogy számos más szerződés mellett próbaidősök, gyakornokok és nyugdíjasok távoznak a társaságtól, köztük Vitray Tamás és Szinetár Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!