Nappal a butikjában árult, szabadidejében rabolt

Egy bői butikos rabolta ki a bükfürdői hotelt, négy nappal később egy csepeli takarékszövetkezetet rámolt ki. A rendőrök szerint akár további fegyveres rablások is terhelheti a férfi számláját. Falujában rendes kereskedőnek ismerték Lászlót, aki még kedvezményt is adott, ha több ruhát vettek nála.

Angyal László

A rabló  elfogásáról,  melyről lapunk elsőként számolt be  a múlt héten,  a Vas megyei Rendőr-főkapitányságon dr. Halmosi Zsolt főkapitány,  dr. Tánczi Tibor bűnügyi igazgató és a dr. Palkó Andrea osztályvezető  adott tájékoztatást.

A szeptember 24-én éjjel fél kettőkor a Hotel Caramellben fegyveres rabló járt, aki mintegy százezer forintot vitt el. A recepciós talpraesett volt: egyrészt a   kasszában még hagyott pénz, másrészt kitűnő személyelírása alapján jó fantomkép készült az elkövetőről. (A rabló nem tudta, hogy  éjjel bezárják a fotocellás ajtót, így arcának eltakarása nélkül jelentkezett be, mint  későn érkező vendég, akit jól megfigyelhetett az alkalmazott.)

Négy nappal később jelent meg a fantomkép. Megtaláltuk az egyik bejelentőt, a   Sárvári Rendőrkapitányság  egyik tisztje  elmondta:  a reggeli kávé mellett olvassa el a friss  híreket, s  felismerte  a lapunkban megjelent képet: egy ittas vezetőt, akit májusban hallgatott meg. 

Ugyanazon a napon egy másik olvasónk is azonosította az elkövetőt, így történhetett meg, hogy délután kommandósok  várták Bőben  a hazatérő rablót.  Akinél fegyvert nem, de 220 ezer forintot találtak. A férfi aznap reggel kirabolt egy  csepeli pénzintézetet, ahonnan mintegy egymillió forintot zsákmányolt.  

Bőben mindenki ismeri K. Lászlót, az elfogott rablót, hiszen  butikja van a faluban,  a takarékszövetkezet mellett. A ruhaüzlet most zárva, a szomszéd ajtón Magó Imre lép ki. Azt mondja, nem sejtették,  hogy fegyveres rabló él közöttük. Rendes embernek tűnt, kedvezményt is adott,  ha több ruhát vettünk.

A férfit itt, a központban fogták el, a szomszédos  orvosi rendelő fölött, egy szolgálati lakást bérelt az önkormányzattól.  Az autójában  ha pénz nem is, de ruha bőven volt. A rendőrök szerint   a csepeli rabláskor  magabiztos volt, hiszen   a reggeli nyitáskor  a pénzt követelte, nem takarta el az arcát.

A  könnyen szerzett százezreken azután árut vásárolt. A rendőrség most  vizsgálja az elmúlt  években elkövetett  Pest megyei rablásokat,  gyanújuk szerint nem csak egyszer csapott le a fővárosban a  bői rabló. 

A tettest felismerését megkönnyíthette, hogy K. László nem először került összeütközésbe a törvénnyel. A férfi legutóbb rablás miatt fegyházban ült hosszú éveket, s ő volt az, aki a kilencvenes évek közepén megszökött  a megyei főkapitányság fogdájából.  

A bőiekben  egy másik  ügye hagyott maradandó nyomott.  Év elején egy sárvári pedagógust zaklatott, majd zsarolt  a férfi,  az estről akkor beszámoltunk.  Az  ügyben még nem született bírósági  ítélet.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon a hétfői sajtótájékoztatón mutatták be a bükfürdői hotel kirablása után lapunkban is közölt  fantomrajzot és a rabló   elfogása  után  készült  fényképét. 

A fotót azért hozták  nyilvánosságra, mert a vasi rendőrök gyanúja szerint a képen látható 53 éves férfi a bükfürdői  hotel és egy csepeli takarékszövetkezet kirablása mellett  más fegyveres bűncselekményekkel  is gyanúsítható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!