Négyezer néző Veszprémben a Cozma-film premierjén

Veszprém - A Cozma-gyilkosságról szóló film vetítésére közel 4000-en mentek el a Veszprém Arénába, ami teltházat jelent, ugyanis a filmvetítés miatt a nézőtér egy részét le kellett zárni.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A csütörtök esti filmvetítés vendégei közt volt Petre Cozma, a meggyilkolt Marian Cozma édesapja, valamint a helyi kézilabdacsapat vezetői és játékosai, Veszprém polgármestere, továbbá a film főszereplői: Oroszlán Szonja, Csányi Sándor és Pindroch Csaba. 


 
A Marian Cozmát alakító Czapkó Antal színházi elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni. 

Mellettük Bolcsik Zoltán dandártábornok, Veszprém megye rendőrfőkapitánya és a Cozma-ügy nyomozásvezetője, Derzsy Péter alezredes is megjelent.
 
Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára az MTI-nek a vetítés előtt úgy nyilatkozott, azt várja a filmtől, hogy "egyfajta utat, irányt mutasson, hogy figyelem emberek: ez így nem mehet tovább!."
 
A főtitkár hangsúlyozta: Marian Cozma a magyar és a román kézilabdának egyaránt pótolhatatlan vesztesége.


A Cozma-gyilkosság során megsérült Zarko Sesum, az MKB Veszprém szerb játékosa (k) és Petre Cozma, Marian Cozma, az MKB Veszprém 2009. február 8-án meggyilkolt román kézilabdázójának édesapja (j) részt vesz a sportoló emlékére készített Szíven szúrt ország című film bemutatóján a Veszprém Arénában. MTI Fotó: Nagy Lajos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!