Nehéz szülés volt: Haladás II. - Bajai LSE 1:0

A NB II. Nyugati-csoportjában a Haladás II. kínkeservesen ugyan, de 1:0-ra -ra legyőzte a sereghajtó Baját - írja a haladas.hu.

Pum András

Szombathelyi Haladás II. - Bajai LSE 1:0 (0:0). - Szombathely, NB II-es bajnoki-mérkőzés, 100 néző, vezette: Becséri.

Szombathelyi Haladás II.: Gőcze – HORVÁTH D., Zsirai (Füredi, 66.), Devecseri, Nagy Z. - SZELES, SZAKÁLY, Hanzl (Németh M., 70.), Kalász (Kaiser, 84.) – Czafit, Ugrai. Edző: Tóth László.

Baja: Urlauber – Hajnal, Despotovich, Szabó Gy., Szénási – Szilasi, BALÁZS, Szabó Sz., Faller (Illés, 46.) – Szentgyörgyi (Dudu, 78.), Szöllősi (Nagy E., 64.). Edző: Goretich Gábor.

Némi meglepetésre bátran kezdett az eddig pont nélkül, fiatalokból álló, sereghajtó bajai együttes. A vendégek nem álltak be védekezni, és miután természetesen a Haladás II. sem a bekkelésre rendezkedett be, így a találkozó elején még jó iramú játékot láthattak a nézők. Valamivel a vasiak birtokolták többet a labdát, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A szombathelyiek egyszerűen nem találták a jól záró bajai védelem kulcsát, vagy körbeadogatták a vendégtérfelet, vagy ívelgettek, ám egyik sem vezetett célra. A bajaiak olykor-olykor előremerészkedtek, de sok vizet ők sem zavartak Gőcze kapuja előtt. A félidő hajrájára aztán már nyomasztó fölénybe került a Haladás II., de ziccert ekkor sem sikerült kidolgoznia.

Szünet után aktívabban kezdtek a szombathelyiek, három percen belül Ugrai majd Czafit szerezhetett volna gólt, ám Urlauber hárított. Az 59. percben megfogyatkozott a Baja, Szilasi tartott rá Kalász lábára a kezdőkörben, és bár már pár perccel korábban kapott sárgát, Becséri egyből a pirosat mutatta fel a középpályásnak. Tíz főre fogyatkozott a Baja. Támadott-támadott a Szombathelyi Haladás, a Baja emberhátrányban már csak a védekezésre koncentrált, megszállta saját térfelét. A Haladás játékosai azonban hiába értek fel hamar az ellenfél tizenhatosáig, a passz helyett olykor felesleges cselezésbe bonyolódtak. A 71. percben megtört a jég: Horváth Detre futott el a jobb oldalon, laposan középre lőtt labdáját Szakály hat méterről, kapásból a jobb sarokba továbbította (1:0). A bajaiak ezt követően sem merészkedtek feljebb, a Haladás pedig nyugodtan, gyakran pontatlanul szőtte akcióit. Talán túlságosan is nyugodtan támadtak a vasiak, hiszen a tíz emberrel küzdő vendégek végül vérszemet kaptak, és a hajrában megpróbálkoztak az egyenlítéssel. Ám a Haladás nem engedte ki ki a kezéből a győzelmet, amelyet nehezen ugyan, de összességében megérdemelten szerzett meg. - Sárga lap: Szilasi az 54., Németh M. 76., Szabó Sz. 91. - Kiállítva: Szilasi 59. perc. - Gólszerző: Szakály 71. perc.

Tóth László: - A jó játék és a rossz játék egy edző számára lehet ugyanaz a fogalom, miután ma három pontot szereztünk, így jónak értékelem a mérkőzést.

Goretich Gábor: - Nem érdemeltünk vereséget, a kiállítás döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását. Szilasi kiállítása előtt ugyanis a mi labdarúgónkkal szemben szabálytalankodtak.

Legutóbb Sopronban furcsa körülmények között kapott ki a Haladás II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!