Nem hibázhatnak a körmendi kosarasok Dombóváron

A MJUS-Fortress Körmend kosárlabdacsapata szombaton 18 órakor a kötelező győzelem reményében lép pályára a Dombóvár új otthonában.

Vastag Nándor

A bajnoki tabella harmadik helyen álló körmendi csapat a mérkőzés egyértelmű esélyese, és nyugodtan kijelenthető, nem hibázhat a sok problémával küzdő riválisa vendégeként. A 11. dombóváriaknak már csak egy légiósa van Cubela személyében,  és a következő szezonra spórolás címén a vezetőség lemondott a nyolc közé jutásról.
Ráadásul tartoznak az Albacompban játszó Bódi Ferencnek, ezért a szövetség egy pontot levont tőlük. Rendőrségi engedély hiányában a hagyományos otthonukat sem használhatják Földi Sándor tanítványai, így átköltöztek az 516. számú Ipari Szakmunkásképző Iskola csarnokába. Oda azonban mindössze 250 néző férbe, aminek csak az ötöde, tehát 50 fő lehet vendégdrukker.

- Mindenképpen nyerni kell a Dombóvár ellen -  jelentette ki határozottan a piros-feketék vezetőedzője, Sabáli Balázs.   - Mindössze egy légiósa maradt mutatóba, így igazán három játékosra kell figyelni. Csirke az egyedüli irányító, aki igyekszik is élni a bizalommal, Deáknak a hárompontosai nagyon veszélyesek, Cubela pedig hasonló stílusban játszik, mint Körmenden: sokszor próbálkozik betöréssel, és ponterős is. Centerben két fiatal, Kinter és Klír szerepel, de múltkor Kaposváron ezen a poszton Szőke és Cubela kezdett. A csapatuk olykor szokatlan és alacsony szerkezetben játszik, így magassági fölényünket ki kell használni. Nálunk Tóth Gergő a héten felsőlégúti betegséggel küzdött, nem számíthatok rá, de remélhetőleg a következő szerdai meccsig rendbe jön. Az új igazolásunkat, Boldizsár Ferencet a héten 4-es és 5-ös poszon is próbálgattuk. A beilleszkedése nem lesz könnyű, még tanulgatja a taktikát, de remélhetőleg ez nem látszik majd a játékunkon.

A héten felmerült, hogy Hegedűs Gergely kölcsönjátékosként fejezi be a szezont. Az átigazolási időszak a tegnapi nappal lejárt, és mivel nem sikerült egy csapattal sem megegyezni, így a játékos marad Körmenden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!