Nem kispályások: sportcsarnokban termesztették a vadkendert Győrött

Győr - Indiai vadkender ültetvényt lepleztek le Győrött egy volt sportcsarnokban; a vietnamiak által termesztett marihuána alapanyag szabadpiaci értéke meghaladja a 100 millió forintot - közölte Bánhalmi Zsolt ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója pénteken sajtótájékoztatón.

MTI

Az 1100 tövet tartalmazó ültetvényt vietnamiak termesztették  egy 400 négyzetméteres csarnokban, amely korábban sportcsarnokként működött. A győri ültetvényt az a vietnami klán működtette, amelynek tagjai Budapesten és az ország más településein bérelt telephelyeken nevelték az indiai vadkendert. A csoporttal szemben  a Budapesti Rendőr-főkapitányság már folytatja a büntetőeljárást. A klán tizenhét tagja Budapesten előzetes letartóztatásban van - hangzott el.

Erdős István  alezredes, osztályvezető a győri ügy részleteiről elmondta: az ültetvény ismeretlen vietnami gondozói négy naponta Budapestről érkeztek és általában négy napig dolgoztak a csarnokban. Az indiai vadkender, vagy más néven cannabis termesztésére ideális körülményeket teremtettek, speciális öntöző és szellőző berendezések segítették a droganyagot tartalmazó növény fejlődését. 
 
Közel 250 darab 600 wattos izzó biztosította a meleget, amelyhez lopták az áramot az elkövetők. Ily módon havonta 2,5 millió forintot tudtak " megtakarítani" - közölte Károlyi Zoltán alezredes, a helyszínelés vezetője.

A vietnamiak tavaly novembertől bérelték a csarnokot, s a bérleti szerződés szerint a budapesti székhelyű vietnami cég  ruhaneműk és cipők tárolására vette bérbe a létesítményt.

Egyszer már "szüreteltek"  Győrött, ezt bizonyítja a 230 kilogramm bezsákolt levél- és szármaradvány, amely a padlástérből került elő. A győri ügyben a BRFK folytatja a továbbiakban a nyomozást.






Károlyi Zoltán alezredes a 230 kilogramm bezsákolt vadkender levél és szármaradványt mutat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság raktárában, miután a rendőrök indiai vadkender ültetvényt lepleztek le Győrött egy volt sportcsarnokban. MTI Fotó: Győri Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!