Nem szemét volt, ami lángra kapott

Sárvári olvasóink jelezték: illegálisan lerakott szemétkupac éktelenkedik az Óvár utca végén, a vasút mellett.

Varga Krisztina

Különösen szemet szúrt a dolog a sárváriaknak amiatt, hogy a hulladék az utóbbi hetekben többször is lángra kapott, illetve eloltás után visszagyulladt.

Az önkormányzatnál Varga Jenőhöz, a városrész illetékes képviselőjéhez irányítottak, aki szerint szó sem volt illegális szemétlerakóról. Elmondta: a mintegy negyvenszer tíz méter alapterületű, hat méter magas kupacot helyi vállalkozók hordták oda az utcákon keletkezett fanyesedékből, mellyel az volt a szándékuk, hogy faaprítékként, fűtésre hasznosítják. A nyesedék lerakása a terület tulajdonosának engedélyével történt, és épp a napokban szállította volna el egy ikervári vállalkozó.

Időközben azonban a farakás lángra kapott. A tüzet lefojtották ugyan, de a mélyben izzó faanyag kis idő múlva újra belobbant. A vállalkozó szerint az izzó farakást nedves földdel lefedték és a területet elegyengették, úgyhogy most már nem csúfítja a környezetet és a további tűzveszélytől sem kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!