Németh István máris távozott Ferrarából (nyilatkozattal frissítve)

Sérülés miatt, egyetlen perc játék nélkül távozott az olasz elsőosztályban szereplő Carife Ferrara kosárlabda-együttesétől a körmendi Németh István.

MTI

A kosarinfo.com szaklap csütörtöki tájékoztatása szerint a 30 éves hátvédnek keresztcsont-zúzódása miatt további két hét pihenőre lett volna szüksége, ezt azonban nem vállalta az egyesület.

A Serie A-ban a Benetton Treviso tagjaként korábban már megfordult játékos másfél hete az esztendő végéig szóló szerződést írt alá a ferraraiakhoz, a felek azonban most közös megegyezéssel szerződést bontottak.

 - Már a negyedik edzésen megsérültem -  tudtuk meg Németh Istvántól. - Egy rossz mozdulatsor zárult egy ütközéssel. Megrántottam a derekamat és meghúztam a hátizmomat. Egy sérülés soha nem jön jókor, de engem most főleg érzékenyen érintett. Sokat vártam arra, hogy minőségi bajnokságba szerződjek, erre most tessék, pihenőre kényszerülök. Sajnos a felépülésem legalább két, három hetet vesz igénybe, ezért kellett felbontanunk a szeződésemet. Az olasz klub ugyanis egy sérült kosaras helyettesítésére szerződtetett, egyből bevethető játékosra van szüksége, nem volt idő kivárni, amíg a felépülök.
- Nem mondhatnám, hogy remek hangulatban vagyok mostanában -  folytatta Németh István. -  Felkeresek néhány orvost, aztán elkezdem a rehabilitációt. Amint felépültem egyből edzésbe állok, jó lenne mielőbb visszanyerni a formámat  valószínüleg Körmenden kérek edzéslehetőséget. Aztán kezdődhet elölről a csapatkeresés. Bár nem vagyok most könnyű helyzetben, mégis nagyon csalódott lennék, ha Magyarországon kellene folytatnom a pályafutásomat. Ennél azért több van bennem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!