Nincs túlélője a kubai utasszállító repülőgép katasztrófájának

Nincs túlélője a kubai repülőgép katasztrófájának - közölte péntek hajnalban a kubai polgári légiforgalmi hatóság.

MTI

A Santiago de Cuba városából Havannába tartó gépen a személyzet tagjaival együtt 40 kubai utazott, valamint 28 külföldi: 9 argentin, 7 mexikói, 3 holland, 2 német, 2 osztrák, és 1-1 francia, olasz, spanyol, venezuelai és japán. A mentők már elkezdték kiemelni a holttesteket a gép roncsai közül.

Holló  Krisztián havannai magyar konzul elmondta, hogy a katasztrófa helyi idő szerint csütörtök kora este, nem sokkal  18 óra előtt az ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban Guasimal kisváros közelében történt. Értesülése szerint a roncsokat megtalálták, a szerencsétlenségnek szemtanúi is voltak, és a hatóságok azonnal katasztrófaelhárító egységeket, mentőosztagokat, illetve orvosokat vezényeltek a helyszínre. Ugyanakkor - mint közölte -  teljes hírzárlatot rendeltek el. 

A hírügynökségek közép-európai idő szerint péntek hajnalban arról számoltak be, hogy az utasok között nem 21, hanem 28 volt külföldi állampolgár. 

A hatóságok közlése szerint a szerencsétlenül járt gép az Aerocaribbean SA kubai légitársaság ATR 72-212 típusú utasszállító repülőgépe. Egyelőre nem ismeretes, hogy a katasztrófát bárki túlélte-e.  A repülésügyi hatóságok szerint helyi idő szerint 17 óra 42 perckor a gép vészjelzést adott le, utána azonban megszakadt minden rádióösszeköttetés.

A  szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. A kubai hatóságok különbizottságot hoztak létre az okok feltárására. 

Az ATR 72-212 olasz-francia gyártmányú, turbópropelleres, értesülések szerint meglehetősen régi repülőgép, amely csakis belföldi járatokon közlekedik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!