Nyolc közúti híd újult meg kétszázmillió forintból

Megyei körkép - Nyolc közúti híd újult meg közel kétszázmillió forintból az elmúlt néhány hónapban a megyében. Állagmegóvó munkákat végeztek el a műtárgyakon. Szigetelték, szegélyekkel és korlátokkal látták el a hidakat, sóvédelmet kaptak.

Varga Nóra

Az elmúlt néhány hónapban megvalósult  korszerűsítés a Nyugat-dunántúli Operatív Program pályázataiból kimaradt műtárgyakat érintette. A nyolc vasi  híd felújítására az útpénztár adta a pénzt, tehát száz százalékban állami  forrásból tették rendbe őket.

Czap Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Vas megyei területi hídmérnöke  elmondta, hogy kisebb-nagyobb vasi hidak újultak meg  közel kétszázmillió  forintból:  a Lapincs-híd, a Gotthárd-pataki híd, valamint a Szentgotthárdot  Rönökkel összekötő útszakaszon két kisebb híd. Ezek közül az egyik egy  időszakos kis vízfolyás felett húzódik.  A csákánydoroszlói Rába-hidat is  rendbetették, a munkálatokat nehezítette, hogy a kivitelezés megkezdése előtt itt    egy súlyos közlekedési baleset történt. A  baleset miatt a jogi és egyéb egyeztetések  folynak, ezek lezárása után lehet a korlátokat lecserélni. A Celldömölkre bevezető úton  a Cinca-patak felett húzódó műtárgy korszerűsödött, a Sitke előtti híd is megújult. Bozsokon, a határra vezető úton lévő hidat is ebben a programban tették rendbe.



Csaknem 200 milliót költöttek a vasi hidakra, megújult a sitkei híd is

- Minden műtárgyon állagmegóvó munkákat végeztünk el - emelte ki Czap  Attila. - Szigeteltük őket, a pályaburkolatokat  visszabontottuk és  újjáépítettük,  korszerű és biztonságos szegélyekkel és korlátokkal láttuk el őket, a szerkezetek pedig sóvédelmet kaptak.

Négyszázegy darab, két méternél nagyobb fesztávú közúti hidat kezel a Vas megyei  területi mérnökség. Ezek felújítására 10-15 évente jut pénz. A közeljövőben  többek között a rumi és a 86-os úton, Körmend térségében lévő Rába-hídakat szeretné rendbe tenni a közút.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!