Nyugat-Dunántúl: a termálvíz-kincsre lehet jövőt alapozni

A régió talán legnagyobb kincse a termálvíz, a szakemberek szerint erre alapozva érdemes leginkább felépíteni a térség idegenforgalmát.

Kiss Tamás

A turizmus kezdi kiheverni a válságot, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével vitt, osztrák-magyar projekt bükfürdői tanácskozásán azonban az is kiderült, hogy akad még változtatni, javítani való.

A burgenlandi kamara turisztikai tagozatát vezető Jozef Sagmeister például azt hangsúlyozta, hogy a felmérések szerint az idegenforgalomban leginkább a wellness- és a termálturizmus területén található mozgósítható vásárlóerő.

Kiss Sándor projektmenedzser, a vasi kamara főtitkára Burgenland és Nyugat-Dunántúl vonatkozásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a tapasztalatok szerint még a határ közelében, 60 kilométeres sugarú körben  élők sem ismerik igazán, s így nem is látogatják a szomszédos régió által kínált turisztikai attrakciókat, fesztiválokat.

A projekt keretében készített,  mások mellett határon átnyúló, komplett  programcsomagokat is bemutató  kiadványok egyrészt eme információhiányt próbálják pótolni, másrészt pedig harmadik piacokon (honi és külföldi vásárokon, kiállításokon, utazási irodákban) is népszerűsítik a térség szálláshelyeit, fürdőit, éttermeit, programjait.

Dr. Németh István, a Magyar Fürdőszövetség elnöke, a Büki Gyógyfürdő Zrt. elnök-vezérigazgatója aláhúzta, a termálvíz-kincsre lehet jövőt alapozni, ehhez azonban fejlesztésekre, a szolgáltatók együttműködésére  van szükség.
A  szolgáltatások körét szélesíteni, a minőséget javítani kell.

Vancsura Miklós, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezetője számokkal támasztotta alá: a befektetések nyomán bővíthető a vendégkör.

Katus Attila  fitnesz-guru, Zalakaros idegenforgalmi nagykövete szerint fontos, hogy a vendégek ne csak ki-be mászkáljanak a vízből, és heverjenek a napon. Meg kell értetni velük, hogy az egészségük érdekében mozgásos programokon is érdemes részt venniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!