Oltópont nyílt a szombathelyi MÁV-rendelőben

Hétfőtől a szombathelyi MÁV-rendelőben működik a város harmadik oltóhelye. A rendelőben nem kérnek a beadásért pénzt, tehát mindössze a vakcina árát kell kifizetni.

Bajdó Bettina

Dr. Kovács Lajos, a  Vasútegészségügyi Kht. szombathelyi  igazgató elmondta, hogy a rendelő a budapesti központhoz tartozik, s ott döntöttek úgy, hogy náluk is kérhető a H1N1 elleni oltást.

A rendelőbe járó betegek az elmúlt hetekben többször is jelezték, hogy szeretnék, ha itt is kérhető lenne a H1N1 elleni oltás  folytatta az igazgató.  Jó hír nekik, hogy hétfőtől  nálunk  is működik az oltóhely, ezzel együtt a városban három helyen kérhető  a H1N1 elleni oltás.

A miénk annyiban különbözik a többi oltóhelytől, hogy a páciensek olcsóbban kapják meg az oltást. Mi ugyanis nem kérünk pénzt a beadásért, csak az oltóanyag árát, azaz mindössze  kétezer forintot kell kifizetniük a pácienseknek.
A betegek a belgyógyászati szakrendelőben kérhetik az oltást, a beadás előtt pedig szakember vizsgálja meg őket. Az oltásra nem kell előre bejelentkezni. A  betegeknek  itt is alá kell írniuk egy nyilatkozatot, melyben kijelentik, hogy az H1N1 elleni oltás mellékhatásairól, az esetleges szövődményeiről a felvilágosítást megkapták, s tudomásul is vették.

Mióta sokan megbetegednek az újinfluenza miatt, s halálos áldozatokat is követelt a vírus, egyre többen kérik az oltást  tette hozzá az igazgató.  Nálunk a belgyógyászati szakrendelés ideje alatt, vagyis hétfőtől szerdáig reggel héttől este hatig, csütörtökön és pénteken pedig délután kettőig várjuk az oltásra jelentkezőket.

Sajnos az oltóanyag megjelenésekor rémhírek kaptak szárnyra a vakcina megbízhatóságát illetően, s ez sokakat elriasztott a beadatástól. Én nőgyógyászként is csak ajánlani tudom mindenkinek, főleg a kismamáknak, hogy minél előbb adassák be a szérumot, saját maguk és magzatuk védelme érdekében.

A rendelőben egyébként közel száz százalékos a dolgozók beoltottsága, az igazgató szerint mindenki fél az újinfluenza szövődményeitől.

A MÁV- rendelővel együtt háromra nőtt a szombathelyi oltóapontok száma:  a páciensek a Markusovszky kórház sürgősségi tömbjében és az ÁNTSZ Sugár úti épületében is kérhetik a védőoltást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!