Önkéntes tűzoltók találkoztak a körcsarnokban

Szombaton a Budapesti Olimpiai Központ Körcsarnokában rendezték meg az Önkéntes Tűzoltó Egyesületek országos találkozóját. Az értekezleten megyénket negyvenegy szervezet 74 fős küldöttsége képviselte.

Benkő Sándor

- Talán országos rekordnak is számíthat Vas megye ilyen létszámú érdeklődése. A tűzoltókat két autóbusszal szállították a fővárosba - tájékoztatott Dénes Károly a Vas Megyei Szent Flórián tűzoltószövetség elnöke.

A tűzoltószövetség megyei elnöke elmondta, az értekezleten elhangzott, hogy az önkéntes egyesületek rendkívüli értéket képviselnek a tűzvédelem rendszerében, azok tagjai ugyanis szabadidejükben igyekeznek a bajbajutottak segítségére lenni, ezért szeretné a vezetőség  növelni a társadalmi elismertségüket, és erősíteni a hivatásosokkal a partnerségüket.

A Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke, dr Bende Péter  megfogalmazása szerint ez a kinyújtott kéz napjaként íródhat be a tűzoltás történelmébe, amely mindenki érdekét egyaránt szolgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!