Összeférhetetlenségi törvény: két vasi politikus is érintett

Vasi politikusok is érintettek az összeférhetetlenségi törvény által. El kell dönteniük, hogy 2014-ig melyik poszton, jelesül polgármesterként, vagy képviselőként folytatják.

Kozma Gábor

Mint ismert, 2014-ben életbe lép az összeférhetetlenséget szabályozó törvény, így számos vezető politikusnak el kell döntenie: milyen poszton folytatja. Több mint hetven honatyát érint a változtatás, közte olyan nagyágyúkat, mint a fideszes Lázár János, Borkai Zsolt, Kósa Lajos.

E körben a havi  polgármesteri jövedelmek 3-600 ezer forint közöttiek, ehhez jön még  231 ezer forintos  országgyűlési képviselői bér, valamint 162 ezer forint a bizottsági tagságért.  A választás tehát  több százezer forintnyi veszteséget okozhat az érintetteknek.
  
Dr. Puskás Tivadar szombathelyi és Bebes István körmendi polgármesterek  országgyűlési képviselők is, így érintettek. Melyik posztot tartják meg? A feltételes mód indokolt, mert  több minden változhat a törvénytervezet hatályba lépéséig.  

Bebes István: Évek óta dolgozunk azon, hogy a Körmend központúsággal jelölhető térség  egyik meghatározó gazdasági és kulturális tényezője legyünk. A  szívem mindig is Körmendért dobogott, ez tehát egy lehetséges válasz a kérdésre. Úgy  tűnik, a  jövőben a  térségi  társulások lesznek  az uniós nyerők. Körmend a 24 város projekt meghatározó  magja, kisugárzó ereje. Ennek képviseletére nem csupán időlegesen szegődtem, hanem hosszabb távra. Ez pedig csak úgy képzelhető el, ha szeretett városom, Körmend érdekeit a jövőben is képviselhetem a polgárok bizalmából és akaratából - mondta. 

Dr. Puskás Tivadar:  Értékrendem szerint a köz szolgálata a legfontosabb, legjelentősebb, legnemesebb feladat. Ez független a szolgálat helyétől. Felemelő dolog országgyűlési képviselőként is, polgármesterként is, mentőorvosként is tevékenykedni. Egész eddigi életem az emberek segítéséről szólt. Később is ezt kívánom tenni ott, ahol számítanak rám, ahol szükség van a munkámra.
 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!