Oszlopnak csapódott a spicces autós, meghalt az utas

Egy rendőrjárőr az igazoltatás szándékával követte azt az autót, mely oszlopnak ütközött, majd felborult hétfőn éjszaka Kiskunmajsán; az autó egyik utasa életét vesztette.

MTI

Nyíkos Tamás elmondta: a járőr hétfőn éjszaka, valamivel 23 óra előtt kezdte el követni a járművet, miután korábban egy helyi benzinkutas értesítette a rendőrséget: az autó nála tankoló sofőrje erős italszagot áraszt.

A járőr az üzemanyagtöltő állomástól nem messze észlelte a közelében elhaladó gépkocsit, melyet követni kezdett azzal a szándékkal, hogy vezetőjét igazoltassa. Erre azonban nem került sor, mert néhány perc múlva az autó a rendőr szeme láttára egy enyhe balkanyarban kisodródott, útpadkának hajtott, nekiütközött egy beton oszlopnak, végül az oldalára fordult.

A járműben utazó öt ember közül egy férfi súlyosan, míg másik kettő könnyebben megsérült. A jobb első ülésen utazó 24 éves férfi pedig a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A baleset körülményeinek vizsgálata során kiderült: az autó vezetője ittasan és nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel hajtott. A férfi egyébként - miközben a járőr a sérülteken igyekezett segíteni - a helyszínről a karambolt követően azonnal elmenekült, az éjszaka folyamán azonban a lakásán elfogták - ismertette a főhadnagy.

Nyíkos Tamás az MTI kérdésére válaszolva hangsúlyozta: még tisztázásra vár, hogy a sofőr észlelte-e egyáltalán a mögötte haladó rendőrautót, illetve annak megkülönböztető jelzéseit. Továbbá az sem egyértelmű a hatóság számára, hogy a férfi a rendőri intézkedés elől menekült el az ütközés után, vagy pánikba esett.

A sajtószóvivő azonban hangsúlyozta: az eddig feltárt adatok alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a karambolt nem a rendőri intézkedés szándéka idézte elő, a balesetet szenvedett gépkocsi és az őt követő rendőrautó között ugyanis nem alakult ki "üldözéses szituáció".

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!