Osztrák yamahás halt meg a Pannónia-ringen

Ostffyasszonyfa - Kilenc hónap alatt a negyedik osztrák motoros veszítette életét Vas megyében. Vasárnap a Pannónia-ringen hobbiverseny közben egy 37 éves férfi kerítésnek csapódott, és a helyszínen meghalt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Naponta közel kétszáz motoros használja az osztffyasszonyfai gyorsasági motoros ringet, így volt ez vasárnap is, amikor egy osztrák klub hobbiversenyét tartották. 

A tragédia nem sokkal délután négy előtt történt, egy 37 éves osztrák férfi kiegyenesítette az egyik kanyart - azt, amelyikbe a pályaigazgató Kiss Sándor szerint általában 180 km/h sebességgel szoktak belemenni a versenyzők.

Adott volt egy 150-160 méteres szakasz a korrigálásra, de a férfi ezt nem tette meg, kerítésnek vágódott, s a helyszínen lévő esetkocsi mentősei 25 percig próbálták újraéleszteni, de hiába, a férfi meghalt. 

A baleset okait szakértő bevonásával vizsgálják, a halál pontos okára a boncolás adhat pontos választ. 

A Pannónia-ringen tavaly októberben motorozás közben rosszul lett egy 46 éves osztrák férfi, akinek a halálát szívelégtelenség okozta, 2008 júliusában a jánosházi vasúti átjárónál szenvedett balesetet egy osztrák, míg alig három hete a csákánydoroszlói krosszpályán egy visszafordítónál bukott és vesztette életét egy 60 éves, Ausztriából érkezett férfi.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!