Ötezernél is többen szeretnének a Savaria Egyetemi Központban tanulni

Szombathely - Idén az országban a legnépszerűbb szak, csakúgy mint a tavalyi évben, a turizmus-vendéglátás volt, több mint ötezren jelölték be a felvételinél. Sokan választották a gazdálkodás-menedzsmentet és a mérnök-informatikust, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában azonban még mindig a kommunikáció és a médiatudomány a sláger.

Bajdó Bettina

Nappali képzésre a legtöbben a Budapesti Gazdasági Főiskolára jelentkeztek. A második a Kodolányi János Főiskola, a harmadik a Pannon Egyetem lett. A Nyugat-magyarországi Egyetem a lista hatodik helyén szerepel.

A Savaria Egyetemi Központba idén 5291-en adták be a jelentkezésüket, valamivel többen, mint egy éve.

A Bölcsészettudományi Karra 1683-an,  a Művészeti, Nevelés és Sporttudományi Karra 2103-an, a Természettudományi és Műszaki Karra 1505-en szeretnének bekerülni. 

A legnépszerűbb szakok idén a kommunikáció és médiatudomány, a rekreációszervező és egészségfejlesztő, az idegenforgalmi szakmenedzser, valamint az andragógia. A tavalyi évben is ugyanezek voltak a slágerszakok, csak a sorrendben volt némi változás. 



Hamarosan eldől, hol folytathatják tanulmányaikat a felvételizők Fotó: Benkő Sándor

Prof. dr. Gadányi Károly rektor szerint a magyar felvételi rendszer bonyolult, de a jelentkezőknek egy ötvenoldalas segédlet állt rendelkezésükre, hogy eligazodjanak a jogszabályok között. Az alapképzésben a pontszámítás alapja az érettségi, a nyelvvizsga bizonyítvány, a felsőfokú oklevél, illetve az egyéb igazolások. Többletpontot kaphattak a diákok az Országos Tudományos Diákköri Konferencián elért eredményükért, valamint a GYES-ért is. 

- Most dolgozzuk fel az adatokat, július 23-án az esti órákban meglesznek az  eredmények - hangsúlyozta az elnök.  
- Azoknak sem kell elkeseredniük, akiknek nem sikerül bejutni az intézménybe, ugyanis pótfelvételiket hirdetünk. A jelentkezési határidő ebben az esetben augusztus 10-e lesz. Az erről szóló információkat a jelentkezők a honlapunkon olvashatják, illetve az intézményben működik egy iroda, ahol a munkatársaink is segítenek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!